Entertainment

Red Hot Chili Peppers komen dit jaar mogelijk met nóg een nieuwe plaat

08 februari 2022 13:47 Aangepast: 08 februari 2022 14:36

De Red Hot Chili Peppers hebben voorzichtige plannen om dit jaar niet een, maar twee nieuwe albums uit te brengen. De Amerikaanse band brengt op 1 april zijn eerste plaat in zes jaar tijd uit, 'Unlimited Love' genaamd. Naar eigen zeggen hebben de rockers genoeg materiaal op de plank liggen voor nog een album.

"Wees niet verbaasd als er in de nabije toekomst weer een kruiwagen vol nieuwe nummers jullie kant op komt"

Frontman Anthony Kiedis vertelt aan muziekblad NME dat fans vaker nieuwe liedjes kunnen verwachten. "Wees niet verbaasd als er in de nabije toekomst weer een kruiwagen vol nieuwe nummers jullie kant op komt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Red Hot Chili Peppers komen op 1 april met nieuwe plaat

Volgens Kiedis heeft de groep 'bijna vijftig' liedjes opgenomen. Gitarist John Frusciante voegt daaraan toe dat er 'genoeg materiaal is waar we van houden'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meisje van foto met Red Hot Chili Peppers op Zaanse Schans gevonden

De Red Hot Chili Peppers kondigden vorige week aan in april met een nieuw album te komen. Unlimited Love is het eerste album sinds Stadium Arcadium (2006) waarop Frusciante weer te horen is. De gitarist stapte in 2009 voor de tweede keer uit de groep en keerde in 2019 terug. Met vervangend gitarist Josh Klinghoffer brachten de Peppers twee albums uit: I'm with You (2011) en The Getaway (2016).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore