Ga naar de inhoud
Entertainment

Banden van Jan Roos opnieuw lek geprikt: 'Raakt me niet'

Het weekend is voor journalist en columnist Jan Roos (45) niet bepaald leuk geëindigd. Jan laat via Twitter weten dat zijn autobanden opnieuw zijn lek geprikt. De autobanden van journalist en columnist Jan Roos zijn lek geprikt. 'Voor de dader(s): het raakt me niet', zo schrijft hij.

"Het zegt meer over de mensen die het versturen dan over mij"

Onder zijn bericht ontvangt Jan veel steunbetuigingen van mensen die het ook bizar vinden dat hem dit is overkomen. Jan maakte vroeger programma's voor NPO Radio 1 en is nu vooral bekend van het onlineprogramma Roddelpraat. Roos vertelde recent in een gesprek met NPO-journalist Mischa Blok dat het aantal bedreigingen dat hij krijgt via sociale media de laatste jaren is toegenomen. Hij stelde ook dat hij zich daar niet door laat raken.

Jan
Lees ook:
Jan Roos wordt hele dag nageroepen: 'Papzak, vetzak, smeerpijp'

Volgens de journalist bepaalt alleen de wet de grenzen van wat iemand in Nederland wel of niet kan zeggen. "Heel vaak krijg ik van jongemannen van allochtone komaf berichtjes in de trend van 'kankerlul, ik hoop dat je kanker krijgt'. Ik denk niet dat mijn lichaam dan denkt: nou, Youssef en Achmed willen dat hij kanker krijgt, laten we nu maar beginnen met een vervelende vorm van celdeling. Het zegt meer over de mensen die het versturen dan over mij."

Jan
Lees ook:
Jan Roos: 'Zojuist in elkaar geslagen voor mijn eigen huis'