Ga naar de inhoud
Entertainment

Sjoerd 'Joey' Fleur vond exit Mocro Maffia vreselijk

Beeld © Videoland

In de 'Mocro Maffia'-napraatshow 'Joey en z'n matties' is de schijnwerper gericht op Sjoerd Fleur, die in voorgaande seizoenen de rol van Joey vertolkte. De acteur vertelt in gesprek met Khalid Alterch hoe het voelt om uit de serie geschreven te worden.

"Ik dacht echt: shit, ik moet eruit"

In de laatste twee seizoenen mag Sjoerd de rol van Joey op zich nemen. Als broertje van Tatta was het niet de vraag of, maar wanneer Joey in de criminaliteit belandt. Kijkers van Mocro Maffia liepen massaal met Joey weg. Toch besloten de programmamakers een andere koers te varen: in het derde seizoen werd Joey omgelegd en verliet Sjoerd het programma. Maar hij is terug, en hóe. Voor Joey en z'n matties gaat hij wekelijks langs op de set van Mocro Maffia.

Mocro
Lees ook:
Mocro Maffia-acteur niet verzekerd van rol: 'Altijd verrassing'

Zo vertelt Sjoerd deze week dat hij helemaal niet blij is met zijn vertrek uit de misdaadserie als 'Tonnano' meedeelt dat hij Sjoerd mist op de set. Daarop vraagt rapper ICE, zoals de acteur ook wel bekendstaat, wat Sjoerd nou van de laatste scène van het derde seizoen - waarin hij het loodje legde - vindt. "Om dood te gaan?" vraagt Sjoerd. "Ja, superkut. Ik dacht echt: shit, ik moet eruit."

Het einde van Mocro Maffia betekent nog niet het einde van Sjoerds carrière als acteur. Hij heeft nog een grote wens, namelijk spelen in Goede tijden, slechte tijden:

Sjoerd Fleur over ambities: 'Wens is om in GTST te spelen'

01:46
Iliass
Lees ook:
Iliass Ojja over Mocro Maffia: ‘Het wordt rauw en hard!’