Ga naar de inhoud
Entertainment

Waylon geëmotioneerd over misstanden The Voice: 'Nooit iets gezien'

Waylon heeft gisteravond aan tafel bij Beau op RTL 4 geëmotioneerd gereageerd op de misstanden bij The Voice of Holland. De coach van het talentenprogramma schoot vol toen hij vertelde dat hij nooit iets van het recent onthulde seksueel grensoverschrijdende gedrag en machtsmisbruik achter de schermen gemerkt heeft.

"Ik loop daar zes jaar rond. Ik heb nooit iets gezien of gemerkt en dat neem ik mezelf bijna kwalijk", zei de zichtbaar aangeslagen zanger tegen Beau van Erven Dorens. "Ik ben niet schuldig, maar op het moment dat zoiets gebeurt voel je je er wel schuldig over dat je blijkbaar voor je eigen kandidaten, want er zijn ook mensen uit mijn teams waar wat mee gebeurd is, niet in staat bent geweest om hen een veilige plek te geven. Dat neem ik mezelf wel kwalijk."

Waylon: 'Ik heb nooit iets gemerkt, dat neem ik mijzelf kwalijk'

02:38

'Iedereen bij The Voice heeft machtspositie'

Waylon zei ook dat hij vindt dat iedereen bij The Voice of Holland, of dat nu de mensen van de make-up of de muzikaal leider, zich moet realiseren dat ze een machtspositie hebben. "Voor iedereen die die deur van The Voice binnenkomt, heb jij een machtspositie. En dan heb je een verantwoording. En heb je met je poten ten alle tijden af te blijven van iedereen. Ook met je woorden moet je op normale manier met je werk omgaan. Dat heb ik altijd gedaan. En daarom doet het extra pijn."

Waylon schoof bij Beau aan met twee deelnemers aan het laatste, stopgezette seizoen van The Voice. Hij wil proberen deze mensen ook zonder het programma toch te helpen verder te komen in de muziek.