Ga naar de inhoud
Entertainment

Staande ovatie in ICSYV: 'Ga je morgen draaien op de radio'

I Can See Your Voice Beeld © I Can See Your Voice

'Why Tell Me, Why’ is het nummer dat Anita Meyer (67) aan het einde van 'I Can See Your Voice' zingt. Het liefst met een zanger, maar het kan zomaar zijn dat ze met een valse kraai het duet moet zingen. Samen met haar fan Stefan speelt ze het spannende spel, dat niet geheel vlekkeloos verloopt...

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de meest recente aflevering van I Can See Your Voice.

"Het is heel vrolijk, blij en je durft gewoon veel met je stem"

In I Can See Your Voice draait het maar om één ding: de valse kraaien eruit vissen. Als dat lukt, wint fan Stefan 5000 euro, waarmee hij samen met zijn moeder op vakantie wil naar Spanje. Een lief gebaar en daarom doen de experts (Edsilia Rombley, Danny de Munk, Marieke Elsinga en Fred van Leer) hun uiterste best om te raden wie hen in de maling neemt. Hoewel Edsilia dus één van de deskundigen moet zijn, bewees ze eerder al het vaak bij het verkeerde eind te hebben. De zangeres doet het vooral op 'gevoel'.

Als het de beurt is aan de Kaapverdiaanse Kok 'voelt' ze het niet. "Het zou een giller zijn als ze echt vreselijk vals zou zingen, want dit is zó te gek!", licht ze toe. Maar dan slaat Edsilia om. "Ik zag de hips, dus she got the moves en daarom geloof ik het niet", vervolgt ze - waarna de rest van de experts verbaasd reageert. 

'Dromenjager'
Lees ook:
'Dromenjager' maakt grote indruk in I Can See Your Voice

Vlak voor presentator Carlo Boszhard af wil ronden - een terugkerend thema in de aflevering -, schiet Edsilia opeens iets te binnen. Volgens haar collega’s kan de dame in kwestie niet zingen omdat ze de microfoon verkeerd houdt, maar volgens Edsilia kan ze het ook ‘niet gewend zijn'.

Anita en haar fan sluiten zich aan bij de eerste gevoelens van Edsilia en besluiten de Kaapverdiaanse Kok buitenspel te zetten. Marieke is het er niet mee eens en is ervan overtuigd dat de kok wél kan zingen, de rest weet het nog zo niet. De vraag blijft: zingt de Kaapverdiaanse Kok net zo lekker als dat ze kookt? Het antwoord is: ja! Severa, zoals de zangeres echt heet, werkt als accountmanager en is daarnaast professioneel muzikant. Ze is vooral actief op Kaapverdië, waar haar muziek vaak op tv wordt uitgezonden. "Ik hoopte eigenlijk dat je niet kon zingen, omdat het zo te gek was. (…) I love your stylo en ik hou van je sound", complimenteert Edsilia haar na het optreden.

Marieke
Lees ook:
Marieke haalt woede I Can See Your Voice-kandidaat op de hals

Er worden vrijdagavond meer goede deelnemers naar huis gestuurd, zo ook Renée van 29, die country zingt. Hoewel Marieke in eerste instantie niets van de act gelooft, vindt ze de stem wel meteen al mooi. Ze wil Renée dan ook dolgraag draaien op Qmusic. "Ik vind het écht heel tof. Je hebt een superlekkere stem en bij je lipsync zei ik al - toen geloofde ik je alleen niet, maar toen zei ik wel: je hebt een heel leuke stem. Heel vrolijk, blij en je durft gewoon veel met je stem. Ik ben natuurlijk geen zangeres, maar ik vond het zo lekker makkelijk gezongen. En dan speel je ook nog zelf gitaar."

I Can See Your Voice is elke vrijdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Of kijk de aflevering (alvast vooruit) bij Videoland.