Entertainment

Televisie-icoon Ome Willem wordt lijstduwer voor D66

04 februari 2022 07:49 Aangepast: 04 februari 2022 10:31

Edwin Rutten gaat wellicht de politiek in. Het 79-jarige televisie-icoon, die vooral bekend werd als Ome Willem uit de populaire jeugdshow 'De Film van Ome Willem', is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer voor D66 in Den Haag. Dat betekent dat Rutten verkiesbaar is en een plek in de raad kan bemachtigen.

"Het is prachtig dat een kinderheld als Edwin Rutten"

Dat maakt lijsttrekker Robert van Asten vrijdag bekend op Den Haag FM. "Het is prachtig dat een kinderheld als Edwin Rutten, iemand die we bijna allemaal nog wel van onze kinderjaren kennen, zich op deze manier wil blijven inzetten voor de volgende generaties", aldus Robert.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Te schattig: Lieke van Lexmond als 3-jarige bij Ome Willem

Edwin maakte tussen 1974 en 1989 meer dan tweehonderd afleveringen van De Film van Ome Willem. Daarnaast is hij vooral bekend als jazzmuzikant. Voor Omroep MAX maakte hij jarenlang het programma Jazz op Zes.

Ook organiseerde Edwin veel concerten waarin hij vooral kinderen de liefde voor muziek wilde bijbrengen. Hij maakte zich bij een hele generatie kinderen onsterfelijk als presentator van meerdere edities van Kinderen voor Kinderen. Het bekendste lied dat hij zong in het programma was de 'evergreen' Ik ben toch zeker Sinterklaas niet.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Na rel om politieke voorkeur: Erica Meiland wordt lijstduwer

Het gebeurt vaker dat bekende Nederlanders zich aanmelden als lijstduwer in de gemeentepolitiek. Zo lukte het showbizzexpert en musicalproducent Albert Verlinde een paar jaar geleden een VVD-zetel te bemachtigen in zijn woonplaats Vught.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore