Entertainment

Dader schietpartij Nashville vroeg Oprah Winfrey om advies

03 februari 2022 02:26 Aangepast: 03 februari 2022 07:46
Oprah Winfrey Beeld © ANP

De man die terechtstaat voor een schietpartij in Nashville waarbij in 2018 vier mensen omkwamen, schreef onsamenhangende brieven aan Oprah Winfrey (68) en Taylor Swift (32). Dat verklaarde de rechercheur die het onderzoek naar de tragedie leidde woensdag tijdens de rechtszaak.

De brieven werden gevonden in de kluis van de 33-jarige verdachte. De lokale nieuwszender Newschannel 5 publiceerde de schrijfsels woensdag nadat de rechercheur ze in de rechtszaal had voorgelezen. De man schrijft aan Taylor dat hij denkt dat zij een geheime tweelingzus heeft en vraagt haar onder meer 'als er een Taylor is met twee identiteiten, wie zijn dan die andere mensen?'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dronken man rijdt in op appartementencomplex Taylor Swift

In een lange brief aan Oprah vraagt hij advies over hoe hij moet omgaan met zijn 'contact' met Taylor. De man had het idee dat de zangeres hem boodschappen stuurde via internet en hem daarna afwees. Hij schrijft dat zijn ouders hem lieten opnemen toen hij ze vertelde dat hij de deur uitging omdat hij met Swift had afgesproken. Ook reed hij een keer naar haar huis in Los Angeles, meer dan 1500 kilometer verderop, maar had daar het idee dat de zangeres zich voor hem verstopte. De brief aan Oprah werd in 2017 geretourneerd. De brief aan Taylor zat niet in een envelop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Britney Spears overweegt serieus interview Oprah Winfrey'

Aanklagers eisen dat de man een levenslange celstraf zonder kans op vervroegde vrijlating krijgt voor het doodschieten van vier bezoekers van een restaurant. Zijn advocaten ontkennen niet dat de man heeft gedaan waarvan hij beschuldigd wordt, maar stellen dat hij ontoerekeningsvatbaar is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore