Ga naar de inhoud
Entertainment

Deftige Haagse gewonnen door Bart Chabot

De tweejaarlijkse Littéraire Witteprijs is deze keer voor Bart Chabot (67) en zijn roman 'Hartritme', die vorig jaar verscheen. "De jury is unaniem tot oordeel gekomen dat dit ontroerende verhaal van een langdurige vriendschap met drie mannen kan worden gezien als de kroon op Barts literaire oeuvre", aldus de organisatie over de toekenning van de deftige Haagse prijs.

Dankzij sterke familiebanden en vriendschappen "weet de verteller zich los te vechten van zijn verdrietige jeugd en vindt hij uiteindelijk de weg in zijn leven als podiumdier, BN’er en televisiepersonality naar literair schrijverschap", stelt het gezelschap vast.

Bart
Lees ook:
Bart Chabot herstelt van hartoperatie

De Littéraire Witteprijs werd voor het eerst in 1977 toegekend aan Hella Haasse (voor Een gevaarlijke verhouding of Daal- en Bergse brieven). De prijs bestaat uit een bedrag van 5000 euro, een kunstwerk en een oorkonde. Je kunt hem alleen winnen met een oorspronkelijk Nederlandse tekst, die over iets Haags gaat of als je uit Den Haag komt.

Bart
Lees ook:
Bart Chabot: Ik heb tijd vermorst op tv

De Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1782, is een besloten vereniging die cultuur en literatuur een groot belang toedicht.