Ga naar de inhoud
Entertainment

Voice-kandidaat boos na weghalen audities: 'Dolk in onze rug'

De studio van The Voice of Holland. Beeld © ANP

Na de BOOS-aflevering rondom 'The Voice' hebben producent ITV en RTL besloten om het populaire programma tot nader order stil te leggen en de auditie-filmpjes op het YouTube-kanaal van 'The Voice of Holland' op 'verborgen' zijn gezet. Hoewel daar veel begrip voor was in verband met de privacy van de kandidaten, is die beslissing bij een enkeling in het verkeerde keelgat geschoten. Zo ook bij muzikant Jermain van der Bogt (40), oftewel Wudstik.

"Die beelden zijn goud waard en dat wordt ons nu ontnomen"

Jermaine deed in 2013 mee aan het zangprogramma en wist het, in team Trijntje Oosterhuis, tot de halve finale te schoppen. Zijn filmpjes uit deze tijd zijn dan ook miljoenen keren bekeken op het YouTube-kanaal van The voice of Holland. De zanger was niet blij toen hij erachter kwam dat deze filmpjes momenteel niet te zien zijn. Aan het AD laat hij weten: "Natuurlijk vind ik dat jammer, maar vooral voor aanstormend talent. Artiesten lopen vaak tegen 'poortwachters' aan en krijgen vrijwel nergens kansen. Voor hen is YouTube juist belangrijk. Dit visitekaartje wordt ze nu afgenomen."

YouTube is volgens hem dé manier om te laten zien wat je kan en dat dat wegvalt voelt voor hem als een 'dolk in onze rug'. "Die beelden zijn goud waard en dat wordt ons nu ontnomen", vertelt hij. "Dit neem je nu heel veel mensen af, omdat er een paar mensen zijn die zich hebben misdragen."

BOOS-aflevering
Lees ook:
BOOS-aflevering over The Voice 10 miljoen keer bekeken

De zanger geeft aan geen begrip te hebben voor de keuze die RTL en ITV hebben gemaakt. "Door alles zomaar te verwijderen laat het programma zien weer niet aan de kandidaten te denken", zegt Jermaine. "Dat een boom een paar rotte appels blijkt te hebben, hoeft niet te betekenen dat je deze direct moet kappen."

Ook op Instagram spreekt de muzikant zich uit over The voice of Holland. Over zijn eigen ervaringen met het programma schrijft hij: 'Ik heb daar met veel plezier aan meegedaan en veel goede herinneringen aan overhouden mede dankzij de goede zorg van alle medewerkers binnen TVOH. De coaches zijn op de werkvloer niet het meest belangrijk overigens! Vergeet de zangcoach buitenbeeld niet, de bandleden, de assistentes die je scherp houden, visagiste en haar/kledingstylisten. Ook zij verliezen een toffe klus door een paar rotte appels.' 

Wat betreft de toekomst van het zangprogramma schrijft hij: 'Maak het goed door deze keer echte experts in te zetten als jury en haal niet alles offline om vervolgens stilletjes in de schaduw te verdwijnen.' En als het aan de zanger ligt, is hijzelf een geschikte persoon voor deze functie. 'Ik hoef daar niet te zitten voor een miljoen. Ik ben helemaal content met een uurloon zoals ik dat bijvoorbeeld krijg bij de opleidingen waar ik lesgeef. Ik en mijn collega's doen namelijk exact hetzelfde. Het ontdekken, onderwijzen en stimuleren van iemands talent', schrijft hij.

'Amicale'
Lees ook:
'Amicale' regisseur The Voice noemt beschuldigingen onrechtvaardig

In 2014 richtte Jermaine een platenlabel op met Ali B, genaamd Machina Music. De twee artiesten kenden elkaar al jaren. Tijdens de opnames van The Voice of Holland kwamen ze elkaar weer tegen. Coach Ali B wilde Jermaine strikken, maar hij gaf de voorkeur aan Trijntje Oosterhuis. Na afloop van het programma besloten ze de handen ineen te slaan. Inmiddels is het al enige jaren stil rond hun label.

The
Lees ook:
The Voice-kandidate Nienke 'durft eindelijk' aangifte te doen tegen Jeroen Rietbergen

Het nieuws rondom The Voice of Holland stapelde zich binnen een aantal dagen razendsnel op. Al voor de veelbesproken aflevering van het programma BOOS online kwam, werd er een tweede aangifte gedaan tegen Ali B.

John van den Heuvel over tweede aangifte Ali B: 'Staat los van The Voice'

05:25