Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers boos op Beau na voorstel om carnaval in mei te vieren

Beau van Erven Dorens Beeld © ANP

Beau van Erven Dorens (51) laat in zijn talkshow op maandagavond blijken dat hij boven de rivieren is geboren én getogen. Als hij voorstelt om carnaval te verplaatsen naar mei, zijn de rapen gaar.

In het item over lang termijn visie voor corona wordt aan tafel onder andere gesproken over hoe we in Nederland om moeten gaan met het coronavirus wat betreft vakanties en feestdagen. Als Beau voorstelt om carnaval in mei te vieren in plaats van in februari - want: 'iedereen blij' en minder kans op regen - gaat het los op social media. Dat Beau zo'n idee überhaupt durft te opperen, is ongehoord volgens uitgesproken carnavalliefhebbers die het feest als cultureel erfgoed zien.

Bekijk een deel van het item in onderstaande video.

Welke impact gaat corona hebben op ons leven in de toekomst?

01:18
Beau
Lees ook:
Beau van Erven Dorens niet bang voor concurrerende talkshows

Dat hij het Heilige Feest associeert met 'tongen' en 'drinken uit andermans glazen' zorgt er al helemaal voor dat Beau zijn geloofwaardigheid verliest in het zuiden des lands. Hoe durft 'ie? Ontevreden fans laten en masse van zich horen op Twitter. Zij zitten er absoluut niet op te wachten om carnaval te verplaatsen. Je viert kerst immers ook niet in juli. 

Beau
Lees ook:
Beau vindt dít het 'grootste gemis' sinds kids uit huis zijn

Hopelijk ontvangen Limburg en Brabant de nodige coronasteun voor de berokkende schade. Beau wordt iedere werkdag om rond de klok van 22.00 uur uitgezonden op RTL 4.