Ga naar de inhoud
Entertainment

Peter R. de Vries zou in zomer 2022 gaan trouwen met Tahmina

Beeld © ANP

Peter R. de Vries en zijn vriendin Tahmina Akefi (38) zouden in de zomer van 2022 gaan trouwen. De journaliste, die zich zondagavond in de documentaire 'Vertrouwelijk!' openbaarde, vertelde dat Peter haar in 2021 ten huwelijk had gevraagd.

"Het moment was onverwacht, maar het zat er wel aan te komen"

"Hij pakte mijn handen en keek mij aan, hij had een heel mooie, zachte blik in zijn ogen", zo vertelde Tahmina. "Hij legde zijn handen tegen mijn gezicht en zei: zou je met mij willen trouwen? Het moment was onverwacht, maar het zat er wel aan te komen. We hadden er al vaker over gesproken, al in 2017 toen we weer bij elkaar kwamen."

Tahmina
Lees ook:
Tahmina Akefi openbaart zich als partner van Peter R. de Vries

Het was de planning om rond de verjaardag van Tahmina, in juni 2022, in het huwelijksbootje te stappen. De twee geliefden waren ook van plan om tegen die tijd hun relatie aan de buitenwereld te openbaren. Zij hielden hun relatie zes jaar lang geheim omdat Tahmina niet bekend wilde staan als 'het liefje van'. De twee geliefden ontmoetten elkaar in 2015 tijdens een uitzending van het programma Pauw.

Dochter
Lees ook:
Dochter Peter R. de Vries maakt zich zorgen om veiligheid broer

Tahmina werkte in de loop der jaren als journalist voor media als NOS, BBC en NRC Handelsblad. Zij was in Pauw regelmatig te gast om te praten over vluchtelingen. Zij presenteerde de afgelopen maanden nieuwsuitzendingen voor TV Rijnmond. De journaliste omschreef Peter als 'lief en zorgzaam, maar hij had ook een gecompliceerd karakter. We stelden hoge eisen aan elkaar.'

Beau van Erven Dorens werd onlangs erg emotioneel toen hij het laatste interview van Peter R. de Vries zag. 

Beau emotioneel na zien laatste interview Peter R. de Vries

00:42
Eerbetoon
Lees ook:
Eerbetoon aan Peter R. de Vries is radiomoment van het jaar