Ga naar de inhoud
Entertainment

Linda de Mol zegt niks meer over misstanden TVOH: 'Waarom zou ik nog?'

Beeld © ANP

Linda de Mol (57) zegt helemaal niets meer over de misstanden rondom 'The Voice' waarbij haar ex-partner Jeroen Rietbergen (50) is betrokken. Dat laat de presentatrice weten in een nieuw statement op haar eigen website.

"Zodra ik weer een klein beetje uit het zwarte gat opgekrabbeld zou zijn, zou ik mijn verhaal doen op mijn eigen platform"

"Eerlijk en open alles vertellen, dat was mijn intentie. Zodra ik weer een klein beetje uit het zwarte gat opgekrabbeld zou zijn, zou ik mijn verhaal doen op mijn eigen platform. Ik heb na gisteren besloten helemaal niets meer te zeggen", begint Linda haar statement. De presentatrice ziet niet meer in waarom ze iets 'dat zo privé is' moet vertellen en uitleggen. Zeker niet nadat ze 'constant onder vuurt ligt' bij 'een handjevol sensatiezoekende opiniemakers'. Daarmee doelt Linda op Beau, Rob Goossens, Youp van 't Hek en Angela de Jong. Laatstgenoemde noemt Linda zelfs 'intens vals'. "Waarom zou ik het in Godsnaam nog doen, zo’n interview?"

"Als alles wat ik zeg door deze 'experts' weggezet wordt als 'verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen'. Als zelfs het feit dat ik de verhalen van twee meisjes die vertrouwelijk bij ons hun trieste relaas deden over Ali B niet aan mijn broer verteld heb, omdat dat de uitdrukkelijke wens was van de slachtoffers, uitgelegd wordt als onverantwoordelijk of niet geloofwaardig", gaat Linda door in haar statement.

Het
lees ook:
Het gaat 'niet zo goed' met Linda de Mol: voorlopig niet meer op LINDA.-cover

Linda benadrukt nogmaals dat ze niet wist van het seksueel overschrijdend gedrag van haar eigen man bij The Voice. "Natuurlijk wist ik dat niet. En mijn broer sprak de volledige waarheid toen hij zei slechts van één incident op de hoogte te zijn." De presentatrice vertelt dat 'de leugen' bij iemand anders zit. "Iemand die een ernstige verslaving blijkt te hebben. Dat is een kenmerk van verslaving namelijk, de waarheid verdraaien, maar die is inmiddels voldoende kapotgemaakt, dus om hem nog meer voor de bus te gooien lijkt me overbodig. En ik gun het bovenstaande types niet om bij bijvoorbeeld Boulevard of in hun roddelkrant smullend en hijgend quotes uit mijn verhaal te verdraaien en wederom uit hun verband te rukken."

De conclusie die Linda trekt is dat ze 'helemaal niets meer' zegt. Voorlopig trekt ze zich terug om eindelijk samen met haar kinderen, die 'zielsveel' van hun bonusvader hebben gehouden, aan verdriet toe te komen. "En me te laten steunen door mijn familie, want ja, we zijn er voor elkaar. Als ik weer ga werken doe ik dat uitsluitend met lieve mensen. En daar zijn er gelukkig heel veel van, getuige de immense bak post die ik dagelijks krijg."

'Linda
lees ook:
'Linda de Mol zei niets over gedrag Ali B tegen broer John'

Linda omschrijft haar familie als 'rijk en machtig'. "Dus dan moet je kapot. Van mijn rijkdom deel ik jaarlijks de helft met mensen die het financieel zwaar hebben. De macht is gratis af te halen."

Tot slot richt Linda zich tot de slachtoffers van de misstanden bij The Voice. "Via LINDA. kunnen jullie met mij in contact komen. Ik zou het fijn vinden jullie persoonlijk te kunnen vertellen hoe erg ik het vind en dat ik er iets aan gedaan had als ik het geweten had, maar ik wist het niet."

Anderhalve week geleden kwam de BOOS-aflevering online waarin onthullingen werden gedaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen The voice of Holland. Daarin deden meerdere vrouwen melding van zulk gedrag door Marco Borsato, Ali B, Jeroen Rietbergen en een itemregisseur.

'Familie de Mol is toch niet zo hecht als we dachten'

08:35
Bron: RTL Boulevard