Entertainment

Voice-deelneemster doet aangifte van aanranding tegen regisseur

28 januari 2022 20:33 Aangepast: 28 januari 2022 20:58

Een oud-deelneemster van 'The Voice of Holland' heeft vandaag aangifte van aanranding gedaan tegen de regisseur van het programma. Dat bevestigt haar advocaat Sébas Diekstra tegenover het ANP na berichtgeving van het 'AD'. De vrouw is zover bekend de eerste die een aangifte van aanranding tegen de man heeft ingediend.

"Het grappige is dat twaalf jaar geleden niemand dit raar vond"

De vrouw kondigde vorige week al aan aangifte te willen doen, maar dat lukte toen niet door drukte bij de politie.

In de uitzending van het onlineprogramma BOOS die vorige week donderdag online kwam werd duidelijk dat zich de afgelopen maanden zo'n vijftien mensen hadden gemeld met klachten over de regisseur. De man zou geregeld ongepaste opmerkingen van seksuele aard hebben gemaakt tegen kandidates van de talentenjacht. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan ongewenste handtastelijkheden. Diekstra laat weten dat de aangifte van vandaag niet gedaan is door één van de vrouwen uit de uitzending van BOOS

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politici reageren geschokt op The Voice-rel: 'Misselijkmakend'

In de uitzending van BOOS reageert de regisseur schriftelijk via zijn advocaat en laat hij weten zich niet te herkennen in de beschuldigingen en deze 'ten stelligste' te ontkennen. Ook liet hij in een interview met het AD weten dat hij 'nooit iets verkeerd' had gedaan. Hij zou naar eigen zeggen wel 'amicaal' zijn, maar dat was volgens hem nog nooit eerder een probleem. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Doorne: 'Onderzoek The Voice gaat maanden duren'

"Als een jongetje of een meisje binnenkomt dat heel zenuwachtig is, dan pak ik zo iemand vast en zeg ik: 'Kom op hoor, je moet wel op televisie.' Het grappige is dat twaalf jaar geleden niemand dit raar vond. Dan kreeg je complimenten over hoe goed je in je vak was. En nu, zeker als er wat jongere mensen rondlopen, hoor je: 'O, die gaat zeker met ze naar bed.' Zo onrechtvaardig. Echt. Ik kan er gewoon niet bij'", zo verklaarde hij tegenover de krant.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore