Entertainment

Joe Exotic uit Tiger King krijgt strafvermindering

28 januari 2022 19:15 Aangepast: 28 januari 2022 19:32
Beeld © Netflix

Een federale rechter in de Verenigde Staten heeft Joe Exotic (58), bekend van de Netflix-documentaire 'Tiger King', vrijdag veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf. Daardoor wordt de straf die Joe nu al uitzit met een jaar verminderd. Dat meldt persbureau 'AP'.

Joe Exotic, wiens echte naam Joseph Maldonado-Passage is, werd in eerste instantie veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf wegens dierenmishandeling en het plannen van een moord op zijn aartsrivale Carole Baskin. Hij heeft dat altijd ontkend. De zaak werd opnieuw beoordeeld omdat een federaal hof eerder een fout heeft gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Joe Exotic met kanker opgenomen in gevangenisziekenhuis

De Tiger King-ster heeft toenmalig president Donald Trump al eens gevraagd om hem gratie te verlenen. Hij stelde toen in een brief dat hij aan een immuunsysteemstoornis lijdt en daardoor niet lang meer te leven heeft. In november van 2021 werd Joe Exotic opgenomen in een gevangenisziekenhuis. De medische toestand van de Tiger King-ster, die lijdt aan een agressieve vorm van prostaatkanker, is flink achteruitgegaan, meldde de New York Post toen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tiger King-ster Joe Exotic wil BBC aanklagen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore