Ga naar de inhoud
Entertainment

Marieke haalt woede I Can See Your Voice-kandidaat op de hals

I Can See Your Voice Beeld © I Can See Your Voice

Wie o wie van de zeven geselecteerde kandidaten in 'I Can See Your Voice' kan er daadwerkelijk goed zingen? En wie van hen doet maar alsof? Dat is de vraag waar Edsilia Rombley (43), Danny de Munk (51), Marieke Elsinga (35) en Fred van Leer (45) antwoord op moeten vinden. Maar ze hebben alleen maar oog voor de knalroze laarzen van de radio-dj.

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de meest recente aflevering van I Can See Your Voice.

"Het is toch fantastisch dat je mij zo hebt bedonderd?"

Het spel wordt vrijdagavond gespeeld met Jeroen 'de beste zanger van Nederland' van der Boom en zijn fan Linda, die speelt om haar motorrijbewijs. In de eerste ronde van het spel gaat het allemaal om puur gevoel. Wie kan er zingen en wie niet?

Als de spot aangaat op nummer zes, de Indonesische Ster, heeft Marieke al zo haar vermoedens. "Nee, ik denk niet dat zij kan zingen", verkondigt ze meteen. "Het is lastig om te zeggen, maar ik vind… dit is een dame over wie je dan denkt: zij durft hier helemaal niet voor schut te staan met een slechte stem. En juist daarom wordt het lachen als zij straks echt gaat zingen en ze het voor geen meter kan."

'Dromenjager'
Lees ook:
'Dromenjager' maakt grote indruk in I Can See Your Voice

Klinkt als een redelijke theorie, maar volgens presentator Carlo Boszhard had ze net zo goed niets kunnen zeggen, aangezien iedereen alleen maar oog heeft voor haar opvallende roze laarzen. "Maar even oprecht: die laarzen zijn super", vindt Marieke terwijl ze - hup - even haar been optilt voor het gezicht van Danny. "Hou je benen bij elkaar", gilt Fred hysterisch, terwijl Danny op zijn beurt aangeeft 'niet van steen te zijn'.

Ook Jeroen en zijn fan Linda denken dat mevrouw zes geen zuivere noot kan uitbrengen en besluiten haar dan ook als eerste uit het spel te stemmen. "Een goede keuze", stemt Marieke in. Maar helaas wordt het tegendeel bewezen als ze begint met zingen. 

I
Lees ook:
I Can See Your Voice vrijdag te zien in plaats van TVOH

Aprilina, de echte naam van de vrouw in kwestie, groeide op in Indonesië, waar ze bekend was als zangeres, diverse zangwedstrijden won en optrad in verschillende televisieprogramma’s. Ze is dan ook een beetje boos dat Marieke heeft gezegd dat ze niet kon zingen. "Het is toch fantastisch dat je mij zo hebt bedonderd dat ik dacht dat je niet kon zingen?" Carlo snapt wel dat Aprilina boos is: "Kan ik me voorstellen met zulke schoenen."

I Can See Your Voice is elke vrijdag om 20.06 uur te zien bij RTL 4. Of kijk de aflevering (alvast vooruit) bij Videoland.