Entertainment

Alice worstelt nog altijd met kritiek Henkjan Smits: 'Plezier in muziek verloren'

30 januari 2022 14:28 Aangepast: 30 januari 2022 20:31
Alice in Better Than Ever Beeld © Better Than Ever

Waar het in 'Better Than Ever' vaak gaat over hoe kandidaten van de een op de andere dag opeens niet meer over straat kunnen omdat ze door heel Nederland geliefd worden, maakte Alice Hoes (36) in 2004 tijdens 'Idols' het tegenovergestelde mee. Zij kreeg juist een lading kritiek over zich heen, met name door Henkjan Smits (60). En dat hakte er flink in.

"Het was soms echt wel hartverscheurend"

Alice zat in het tweede seizoen van Idols, ze was toen pas achttien jaar. "Ik was echt een heel klein meisje en ik was niet voorbereid op wat er ging gebeuren", stelt ze zichzelf voor aan de groep. "Ik was de ongelukkige die in Idols heel veel negatief jurycommentaar heeft ontvangen. Het was soms echt wel hartverscheurend."

Sinds haar tijd bij de talentenjacht heeft ze lang niet meer willen optreden. Ook de beelden van toen heeft Alice nooit meer teruggezien. Presentator Martijn Krabbé stelt voor dit wel te doen, om haar juist te helpen. "Misschien kijk je, als je het nu terugkijkt, wel op een heel liefdevolle manier naar jezelf van achttien jaar geleden", probeert hij haar over te halen. Maar tevergeefs. "Er zijn natuurlijk heel veel dingen die je tegen zo’n meisje zou willen zeggen, maar het verandert de ervaring niet", aldus Alice.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rachel Kramer open over strijd met lichaam: 'Vond mezelf nooit goed genoeg'

Ondanks de gebeurtenissen in het verleden geniet Alice van de kans die ze krijgt op het podium van Better Than Ever. Ze vertelt: "Ik ben wel blij dat ik hier nu ben, want wat ik daar heb weggestopt in een klein doosje, dat is altijd wel een beetje blijven kriebelen. Ik heb toch het gevoel gehad dat die kans me toen is ontnomen. Omdat er uiteindelijk een bepaalde focus op het verkeerde is gelegd, denk ik. Ik ben het plezier in zingen echt verloren. Ik had er echt geen zin meer in."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coosje Smid zat in een crisis na het overlijden van haar moeder: 'Lang ontkend dat 't niet goed ging'

Better Than Ever is iedere zaterdag om 21.40 uur te zien bij RTL 4, of kijk het programma (vooruit) bij Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore