Ga naar de inhoud
Entertainment

Fajah Lourens na verwijderen borstimplantaten: 'Ben weer volmaakt'

Fajah Lourens Beeld © ANP

Afgelopen jaar heeft Fajah Lourens (40) het besluit genomen haar borstimplantaten te laten verwijderen. De actrice en fitnessgoeroe had naast complicaties ook een verkeerd zelfbeeld, vertelt ze in talkshow 'HLF8'.

"Ik hoef niet meer gezien te worden voor mijn lijf"

Toen Fajah 21 jaar oud was, nam ze het besluit haar borsten op te laten vullen. "Je wordt gewoon heel erg beïnvloed door wat op dat moment de trend is", legt ze uit. De cosmetische ingreep gaf haar zelfvertrouwen een enorme boost. "Ineens word je gezien. En je bent dan nog te jong om te beseffen dat je een gat of leegte opvult die misschien wel is ontstaan in je jeugd."

Op een gegeven moment begonnen er echter complicaties te ontstaan. "Nadat ik een MRI hadden gedaan, kwamen ze erachter dat hij lek was. (...) Ik heb een jaar rondgelopen met een lekkende prothese. En toen ik de operatie ingepland had, kreeg ik een complicatie."

"Op een gegeven moment voelde ik gewoon dat ze eruit moesten. (...) Ik heb toen die beslissing binnen twee dagen gemaakt.” De fitnessgoeroe heeft het er wel even zwaar mee gehad. "Ik heb wel echt heel hard gehuild. En ik dacht ook: 'Jeetje, wat doe ik mezelf eigenlijk aan?'"

Fajah
lees ook:
Fajah Lourens voor de vierde keer corona: 'Eenzaamheid kwam om de hoek'

Toch heeft ze geen spijt van de keuze dat ze de implantaten ooit genomen heeft. "Ik ben gaan onderzoeken waarom ik ze nodig heb gehad al die jaren. En dat is nu niet meer het geval. (...) Ik hoef niet meer gezien te worden voor mijn lijf."

Ze legt uit dat ze inmiddels veel sterker in haar schoenen staat. "Ik ben gewoon volmaakt zoals ik ben. Ik heb niet meer bevestiging van de buitenwereld nodig over hoe ik eruit zie. En als kind of jong meisje had ik dat misschien wel."

"Voor mij is het de juiste beslissing. Ik voel mezelf weer helemaal volmaakt", sluit ze af.

Fajah
lees ook:
Fajah Lourens voelt druk om superfit te zijn door Killer Body-producten

Haar moeder zal al net zo blij zijn met dit besluit. Zij stond destijds - op z’n zachtst gezegd - niet te springen met de keuze van haar dochter. "Ik weet dat m’n moeder moest huilen, echt heel hard. Ik heb een hele spirituele moeder en die vindt het allemaal verschrikkelijk. Ze was heel verdrietig daarover", aldus Fajah.