Entertainment

Simone Kleinsma pakt tournee weer op

27 januari 2022 13:51 Aangepast: 27 januari 2022 14:29
Simone Kleinsma Beeld © ANP

Zangeres Simone Kleinsma hervat 2 februari de tournee van haar voorstelling 'Verder'. Dat laat producent Medialane donderdag weten. Het 63-jarige theatericoon moest haar tournee half december plotseling afbreken toen het toenmalige demissionaire kabinet opeens weer een lockdown voor de cultuursector afkondigde.

De eerste voorstelling van Verder na de lockdown zal te zien zijn in Roosendaal. Producent Medialane zegt dat er contact wordt opgenomen met bezoekers die kaarten hadden voor shows die tijdens de lockdown gepland stonden. Mogelijk gaat Simone extra voorstellingen spelen om alle bezoekers te kunnen ontvangen. Theaters mogen nog steeds maar een derde van alle kaarten verkopen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maestro-winnaar sor dacht dat Simone Kleinsma zou winnen

De actrice praat en zingt in Verder over het verlies van haar man Guus Verstraete. Hij overleed plotseling in maart 2017. Simone denkt dat ze de voorstelling niet eerder had kunnen maken dan nu.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Simone Kleinsma denkt snel vergeten te worden na haar dood

Ook de musical Diana & zonen, over het leven van de Britse prinses Diana, wordt vrijdag 4 februari hervat. De meeste mensen die kaarten hadden gekocht voor de afgelopen weken, zijn door de theaters benaderd om de kaarten om te boeken. Het is de bedoeling dat een aantal extra shows van Diana & zonen gespeeld worden, om alle bezoekers te kunnen ontvangen.

Diana & zonen vertelt over prinses Diana die vanuit het hiernamaals haar zonen Harry en William advies over het leven geeft als zij zelf worstelen met de restricties die het leven als royal met zich meebrengt. De hoofdrollen worden vertolkt door Marlijn Weerdenburg, Jonathan Demoor en Freek Bartels. De voorstelling was voor de plotselinge lockdown die het demissionaire kabinet half december aankondigde een groot succes.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marlijn Weerdenburg heeft geen afscheid kunnen nemen van moeder

Veel kleinere musicals, zoals Titanic of The Sound of Music, worden deze week weer in reprise genomen. Grote, dure producties, zoals Aladdin, TINA of Soldaat van Oranje, kunnen met de huidige coronarestricties nog niet worden gespeeld. Het is op geen enkele manier lucratief om met een grote cast en crew voorstellingen te spelen voor een zaalbezetting van dertig procent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore