Ga naar de inhoud
Entertainment

Je kunt weer naar de bios! Maar welke films moet je zien?

The Matrix Beeld © Filmdepot

Na weken lockdown kunnen we sinds een aantal dagen eindelijk weer plaats nemen in de rode stoelen. Ondanks dat de filmindustrie zwaar lijdt onder de pandemie, is er aan filmaanbod gelukkig geen gebrek. Zit je even niet meer in de materie? Geen nood, wij zetten de must-sees van dit moment voor je op een rij.

The Matrix Resurrections

De The Matrix-reeks heeft een langverwacht vierde deel. The Matrix Resurrections had op 23 december moeten uitkomen en is nu ein-de-lijk in de de bioscopen te zien. In de film zit Neo wederom gevangen in de wereld van de Matrix, maar hij is zich hiervan niet bewust. In plaats van de rode pil die hem de werkelijkheid kan tonen, neemt hij de blauwe pil, die hem in onwetendheid laat leven.

Bioscoopbezoeken
lees ook:
Bioscoopbezoeken dalen verder: 'Historisch dieptepunt'

The Hating Game

Comedy-lovers opgelet! In de The Hating Game volgen we Lucy Hutton en Joshua Templeman, die een bloedhekel aan elkaar hebben. Dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten als assistenten van de twee CEO's van een uitgeverij helpt natuurlijk niet. Lucy vindt Joshua stijf, onuitstaanbaar, overdreven knap en humorloos. Joshua is iedere dag weer verbijsterd over Lucy's kledingkeuze en eigenzinnige gedrag. Beiden laten geen gelegenheid voorbijgaan om elkaar op de kast te jagen. Dit wordt al bijna werkroutine, tot ze allebei hun zinnen hebben gezet op dezelfde promotie. Dán barst de strijd pas echt los. 

Kim
Lees ook:
Kim Kardashian en Pete Davidson gespot tijdens bioscoopdate

Nightmare Alley

Hou je van actie, drama én mysterie? Dan is dit de film voor jou. Wanneer de charismatische maar onfortuinlijke Stanton Carlisle bevriend raakt met de helderziende Zeena en haar ex-man Pete tijdens eens rondreizende kermis, begint zijn weg naar succes. Hij gebruikt zijn nieuwverworven kennis om de rijke elite van New York uit de jaren 40 op te lichten. Het wordt hem echter niet makkelijk gemaakt.

Sander
lees ook:
Sander van de Pavert voor het eerst te zien in bioscoopfilm

Scream

Nóg een langverwacht nieuw deel in een klassieke filmreeks. Voor deze film hebben we echter nog even geduld nodig. Scream verschijnt pas vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen, maar een aanrader is 'ie zeker. Na tien jaar van afwezigheid is de horror-reeks terug met een vijfde deel en spannender dan ooit tevoren: Twintig jaar nadat het rustige stadje Woodsboro werd opgeschrikt door een aantal gewelddadige moorden, worden de bewoners opnieuw geteisterd door een moordenaar die achter het beruchte 'Ghostface'-masker schuilt.

Bioscooprelease
lees ook:
Bioscooprelease van familiefilm Coppelia wéér uitgesteld

Death on the Nile

In de tweede week van februari kunnen we genieten van dit nieuwe Disney-spektakel. Dit Egyptische avontuur begint op een glamoureuze cruiseboot op de Nijl, waarop ineens iemand vermoord wordt. Doen plot en titel je denken aan Murder on the Orient Express? Dat kan kloppen, want het is opnieuw een Agatha Christie-verfilming met Kenneth Branagh als regisseur én als hoofdrolspeler Hercule Poirot.

Courteney
lees ook:
Courteney Cox kruipt weer in de hoofdrol Scream-reboot

Sing 2

Uiteraard wordt er ook aan de kids gedacht. In Sing 2 bereiden koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten ’s werelds grootste rockster ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel.

Spider-Man: No Way Home

Alle Spider-Man-fans staan natuurlijk te trappelen: voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Spider-Man-films is onze vriendelijke superheld ontmaskerd en kan hij zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke activiteiten als superheld. Als hij Doctor Strange om hulp vraagt, staat er meer op het spel dan ooit tevoren. De film is al sinds 16 december uit, maar Spider-Man kan nu eindelijk schitteren op het grote doek. 

Licorice Pizza

Ben je zelf wat meer van de filmhuisfilms? Dan is coming of age-verhaal Licorice Pizza een echte must-see voor je. De veelgeprezen film gaat terug naar het jaar 1973 en vertelt het verhaal van de opbloeiende liefde tussen Alana Kane (Haim-zangeres Alana Haim) en Gary Valentine (Cooper Hoffman). De film is geregisseerd door Paul Thomas Anderson en volgt hun aarzelende eerste stappen op het pad van de liefde. Je ziet de film vanaf vandaag in de bioscopen. 

The King’s Man 

Deze actiefilm zou op 5 januari uit zijn gekomen in de Nederlandse bioscopen als ze open waren geweest, en draait om een groep van 's werelds ergste tirannen en criminele meesterbreinen. Deze groep verzamelt zich om een oorlog te beginnen die miljoenen levens zal eisen. De enige persoon die dit kan stoppen is de zogeheten King's Man. In een race tegen de klok probeert hij de wereld te redden.

West Side Story

Een nieuwe verfilming van de bekende musical, geregisseerd door Steven Spielberg. In het New York van 1957 ontrafelt zich een verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde, en dat onder het genot van een boel meezingmomenten.

House of Gucci

Had je voor de lockdown geen tijd om het veelbesproken House of Gucci te gaan zien in de bios? Geen nood: de rolprent van Ridley Scott draait nog steeds. Of nou ja, alweer. De film gaat natuurlijk over het Italiaanse modehuis Gucci en legt de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium bloot. We zien hoe ver de familie bereid is te gaan in hun streven naar macht en om de naam van het befaamde modemerk hoog te houden. Extra leuk voor Lady Gaga-fans, want de zangeres speelt de hoofdrol.

Entertainmentdeskundige Eric de Munck heeft de film House of Gucci vorig jaar al gezien en deelde toen zijn mening in RTL Boulevard:

'Lady Gaga klinkt als Russische maffia in House of Gucci'

04:32