Entertainment

Maan kreeg spoedcursus volwassen worden door entertainmentwereld

26 januari 2022 10:55 Aangepast: 26 januari 2022 11:41
Maan Beeld © ANP

Maan de Steenwinkel (24) was in één klap een bekende naam in de muziekwereld toen ze in 2016 'The voice of Holland' won. In gesprek met 'Grazia' vertelt de zangeres over hoe dat haar gevormd heeft.

"Het is lastiger om op je bek te gaan en weer op te staan"

Zo noemt Maan het feit dat ze haar studententijd niet echt heeft kunnen beleven 'het grootste' offer dat ze heeft moeten brengen om te zijn waar ze nu is. In december van dit jaar wordt haar grote droom namelijk werkelijkheid: optreden in de Ziggo Dome.

De zangeres vindt dat ze een 'spoedcursus volwassen worden' heeft gehad. "Het is lastiger om op je bek te gaan en weer op te staan, omdat je onder een vergrootglas ligt. Daardoor ben je voorzichtiger. Fouten maken kan niet ongezien. Maar dat voelt niet als een offer. Ik ben vooral dankbaar dat mijn leven zo is gelopen. Ik kan doen waar ik als klein meisje van droomde."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Zangeres Maan laat zich uit over ex-vriendje en liefdesleven

En waar voelt Maan zich fijner? Op een feestje met andere artiesten, of lekker onder de studenten? Dat laatste vindt ze 'gelijkwaardiger en ontspannener' voelen. "Er zijn geen ego’s, er wordt niet geshowd. Het boeit allemaal niet; iedereen doet gewoon waar-ie zin in heeft. In de tv-wereld is het misschien wat stijver, maar ook dat heeft zijn charme. Ik wil het een niet ophemelen en het ander afkraken, maar als je een verschil wilt benoemen, is dat vooral dat er bij leeftijdsgenoten meer het gevoel is van avontuur."

Op privégebied wil Maan niet zeggen hoe het in de liefde is, simpelweg omdat ze vindt dat niet iedereen dat hoeft te weten. Wel droomt ze ervan 'een mooi gezin te krijgen en mama te worden'. Daarbij ziet ze Chantal Janzen als voorbeeld van hoe je carrière en familie kunt combineren. "Het ziet er altijd zo gebalanceerd uit bij haar. Verder hoop ik dat ik nog heel veel ervaringen en successen kan blijven delen met de mensen om me heen."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Maan reageert op misstanden TVOH en geruchten rondom haarzelf

Van de meeste winnaars van The Voice hoor je naderhand niet zo veel meer. Dat is bij Maan wel anders. Laatst was ze nog de grote winnaar op de Qmusic top 40 Awards. RTL Boulevard sprak naderhand met Maan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore