Entertainment

Kleinschalige musicals gaan door, grotere zoals Aladdin nog niet

26 januari 2022 09:33 Aangepast: 26 januari 2022 11:25

De musicals 'The Sound of Music' en 'Hij gelooft in mij' zullen deze week worden hervat. Ook de voorstellingen 'Titanic' en 'The Rocky Horror Show' zijn op korte termijn weer in de theaters te zien. Grotere musicals als 'Aladdin', 'Soldaat van Oranje' en 'Tina' kunnen met de huidige restricties nog niet worden gespeeld.

"We zouden dan al rond etenstijd moeten beginnen om het hele stuk te kunnen spelen"

Dat hebben producent Stage Entertainment en De Graaf & Cornelissen Entertainment woensdag gemeld. "The Sound of Music of Titanic zijn relatief kleinschalige producties die ook met een kleinere zaalbezetting kunnen worden gespeeld", stelt een woordvoerder. Wel wordt de aanvangstijd van de voorstellingen iets vervroegd, zodat de producties om 22.00 uur klaar zijn zoals de coronaregels voorschrijven. Bezoekers worden hierover op korte termijn geïnformeerd.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Fred van Leer woest om 'wanbeleid': 'Mogen eeuwige jeuk krijgen'

Grotere musicals als Aladdin, die in het Circustheater staat, en Tina - in het Beatrixtheater - zijn voorlopig nog niet aan de beurt. Dit zijn grote dure producties die niet uit de kosten komen met de kleine bezetting die nu is toegestaan in theaters. Dit geldt ook voor megahit Soldaat van Oranje. "Bovendien duurt de voorstelling ruim drie uur", legt een zegsman uit. "We zouden dan al rond etenstijd moeten beginnen om het hele stuk te kunnen spelen."

De bezoekers die al kaarten hadden gekocht voor voorstellingen die weer doorgaan krijgen op korte termijn een bericht dat zij de kaarten voor door de lockdown gecancelde shows kunnen omruilen. Het is niet bekend wanneer Aladdin, Tina of Soldaat van Oranje wel weer te zien zijn.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Jan Dulles niet tevreden met versoepeling cultuursector: 'Dode mus'

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore