Ga naar de inhoud
Entertainment

Dít is alles wat je moet weten over Mocro Maffia seizoen 4

Mocro Maffia Beeld © Videoland

Na drie succesvolle seizoenen, kan een bloedstollend vierde seizoen natuurlijk niet uitblijven. Vandaag is het zover: de ontknoping van de seizoensstop is nabij en zullen we weten of de machtsstrijd tussen 'Paus' en 'Potlood' opnieuw losbarst of dat ze hun strijdbijl zullen begraven. Hier is alles wat je moet weten voor je aan het nieuwe seizoen begint.

Het verhaal 

Mocro Maffia gaat over de opkomst van een nieuwe generatie criminelen in de Amsterdamse onderwereld. De hoofdpersonen zijn de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. In het eerste seizoen heerst er nog vrede tussen deze drie vrienden. Binnen no-time hebben de heren de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Waar het in eerste instantie lijkt op een goede samenwerking, eindigt dit snel door jaloezie. Ook van hun vriendschap is niet lang meer sprake, nadat Romano de mannen uit het team van De Paus vermoordt. De vriendschap tussen De Paus en Potlood komt ook snel ten einde als De Paus besluit de verloofde en baby van Potlood te vermoorden. Al snel breekt dit uit in een grote drugsoorlog. Beide partijen doen er alles aan om hun handeltje te redden, wat voor veel moorden, complotten en verraad zorgt.

Niet iedereen komt er zonder kleerscheuren vanaf. Zo zijn Gladder (Mamoun Elyounoussi), Muis (Oussama Ahammoud), journalist Rein (Daan Schuurmans), en Matthijs (Jim Deddes) inmiddels overleden. Ook in seizoen 3 is er niemand gespaard gebleven. In de slotaflevering van het seizoen is te zien hoe Potlood en De Paus lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Achmed
Lees ook:
Achmed Akkabi verrast snelle fans met eerste aflevering Mocro Maffia

De cast

De Paus, gespeeld door Achmed Akkabi, speelt al sinds de eerste aflevering van Mocro Maffia een grote rol in de serie. Als één van de hoofdpersonages en grote speler in de onderwereld, heeft Paus meerdere dodelijke situaties overleefd. Zijn grootste aartsrivaal op het moment is Potlood, gespeeld door Nasrdin Dchar. In de slotaflevering van seizoen 3 komen deze twee oog in oog te staan met elkaar.

Potlood, die zijn naam te danken heeft aan zijn eerdere rol als boekhouder in de serie, leren we in het eerste seizoen kennen als de rechterhand van Romano, gespeeld door Mandela Wee Wee. Nadat Romano moet vluchten, heeft Potlood de drugsgerelateerde zaken in Amsterdam overgenomen. Ook de strijd met Paus neemt Potlood met volle overgave op zich.

De rechterhand van Paus, Tatta, wordt gespeeld door Robert de Hoog. Ook hij heeft de drugsoorlogen overleefd tot nu toe en maakt zijn come back in seizoen 4. 

Wie de allergrootste come back maakt is toch wel Romano. In de slotaflevering van seizoen 3 is hij al even te zien. Romano kennen we vooral van seizoen 1: het moment dat de oorlog tussen de bendes begint. Romano en de Paus zijn eerst nog bevriend, maar wanneer de Paus na een ruzie voor zichzelf gaat werken, stopt deze vriendschap.

Romano is een tijdlang weg, omdat hij moet vluchten voor de politie. 

In het tweede en vooral derde seizoen maken we kennis met het personage 'Komtgoed', gespeeld door de 18-jarige Marouane Meftah. Hij heeft zijn bijnaam Komtgoed te danken aan het feit dat hij dit altijd zegt. Waar hij in het tweede seizoen nog een kleine rol heeft, pakt hij in het derde seizoen de kijkers volledig in met zijn rol.

Voor de fans is er ook nog een zevendelige miniserie te vinden over het personage. In de Videoland Original Komtgoed gaat de serie verder waar het tweede seizoen van het programma stopt. Hierin volgen we de nog 15-jarige Komtgoed, die in diepe problemen zit na een mislukte reddingspoging van Muis. Het justitieel apparaat pakt hem na een incident op straat. Komtgoed komt terecht in jeugddetentie en een pleeggezin. Maar de struggles stapelen zich op en het lijkt erop dat er nog maar één uitweg voor hem is: de Mocro Maffia

Ook kunnen we dit seizoen een nieuwe karakter verwachten. In de Videoland Original Meltem wordt het nieuwe karakter Meltem al eerder geïntroduceerd, gespeeld door Sinem Kavus. Meltem zit in de creditcardfraude, een business waarmee ze onder de radar van de politie blijft. De Turks-Nederlandse vrouw is slim en doordacht. Haar enige zwakke plek is haar gokverslaafde vader, die geld heeft geleend van team Paus (Achmed Akkabi). In de korte film probeert Meltem haar vader uit de handen van de Mocro Maffia te redden, waarvoor ze naar haar Turks-Duitse familie in Düsseldorf gaat, die net als de Amsterdamse Mocro Maffia in coke handelt.

Makers
Lees ook:
Makers Mocro Maffia weer bekroond met prijs

De releasedatum 

Vrijdag 28 januari barst het nieuwe seizoen los en kan je wekelijks op Videoland van een nieuwe aflevering genieten. We spraken de cast over het nieuwe seizoen.

Acteurs Mocro Maffia beloven spectaculair seizoen: 'We gaan internationaal'

01:36
Spannend:
Lees ook:
Spannend: op déze dag verschijnt de korte film van Mocro Maffia