Ga naar de inhoud
Entertainment

Songfestival-regisseur Marnix Kaart dit jaar in Eurovisie-team S10

De songfestivalorganisatie werkt dit jaar met een nieuw team aan de act van de Nederlandse inzending. Marnix Kaart, die vorig jaar de algehele regie van het Eurovisiesongfestival deed, is verantwoordelijk voor de beelden bij het liedje van S10, heeft AVROTROS bekendgemaakt.

Wouter van Ransbeek, voorheen creatief directeur van het Internationaal Theater Amsterdam, is aangesteld als creative supervisor. Hij bedenkt samen met S10 het concept van de act en houdt toezicht op het creatieve proces.

S10
Lees ook:
S10 in eerste halve finale Eurovisiesongfestival: 'Niet gunstig'

Henk Jan van Beek buigt zich voor Nederland over het lichtontwerp. Hij werkte net als Kaart mee aan het songfestival in Rotterdam en was in 2017 al eens onderdeel van de Nederlandse delegatie als lichtontwerper.

Aboutaleb
Lees ook:
Aboutaleb hevelt sleutels van songfestival over aan Turijn

In de afgelopen jaren ging Nederland vaak in zee met de Belgische regisseur Hans Pannecoucke. Na de succesvol verlopen editie in 2014, toen The Common Linnets tweede werden, werd hij steeds teruggevraagd. Zo bracht hij ook Trijntje Oosterhuis, Douwe Bob, Waylon en Jeangu Macrooy in beeld. Ook in Tel Aviv, toen Duncan Laurence het songfestival won, was Pannecoucke van de partij.

S10 over deelname songfestival: 'Te bizar voor woorden'

04:42
Bron: ANP / RTL Boulevard
Meer over