Ga naar de inhoud
Entertainment

Taylor Swift beledigd door beschuldiging Gorillaz-zanger

Taylor Swift Beeld © ANP

Taylor Swift (32) is in alle staten nadat Damon Albarn (53), de muzikant die bekend is van zijn werk voor de bands Blur en Gorillaz, stelde dat Taylor haar eigen nummers niet schreef. De zangeres haalde via sociale media flink uit naar Damon, die niet lang daarna zijn excuses aanbood.

"Je hoeft mijn nummers niet leuk te vinden of te waarderen, maar het is echt fucked up om te zeggen dat ik mijn eigen nummers niet schrijf"

'Ik was zo'n grote fan van je, totdat ik dit zag. Ik schrijf AL mijn liedjes zelf. Jouw wilde suggesties slaan nergens op en zijn bovendien ontzettend schadelijk. Je hoeft mijn nummers niet leuk te vinden of te waarderen, maar het is echt fucked up om te zeggen dat ik mijn eigen nummers niet schrijf', aldus Taylor op Twitter, waarna ze ook nog toevoegde dat ze haar tweet ook zelf heeft geschreven, voor het geval Damon daaraan twijfelde.

Taylor
Lees ook:
Taylor Swift wil dat 'ongekende' plagiaatzaak wordt verworpen

Damon reageerde op Taylors tweet: 'Ik ben het helemaal met je eens. Ik had een gesprek met iemand over het schrijven van liedjes en helaas is dat volledig uit de context getrokken om maar genoeg clickbaits te krijgen. Ik bied je hiervoor mijn zeer welgemeende en onvoorwaardelijke excuses aan, want het laatste dat ik zou doen is jouw kwaliteit als songwriter in twijfel trekken. Ik hoop dat je me begrijpt', aldus Damon.

Taylor
Lees ook:
Taylor Swift breekt bijna 50 jaar oud record: 'Helemaal van slag'

De zanger zou Billie Eilish "een stuk interessanter" genoemd hebben dan Taylor, vanwege haar rauwe randjes zonder opsmuk.