Entertainment

Ruud de Wild neemt 'Omtzigt functie elders'-rel op hilarische wijze op de hak

24 januari 2022 15:55 Aangepast: 24 januari 2022 16:58
Ruud de Wild Beeld © ANP

Sinds politica Kajsa Ollongren (54) vorig jaar met een papiertje op het Binnenhof liep, waar later de inmiddels beruchte woorden 'Omtzigt functie elders' op bleken te staan, gaan bewindslieden wel wat voorzichtiger met hun papiertje om. Ruud de Wild (52) haakt vandaag, nu het Catshuisoverleg plaatsvindt, op geestige wijze in op de politieke blunder van Kajsa.

"Ik wil weer uit eten"

Naar aanleiding van de woorden 'Omtzigt functie elders' ontstond een hele politieke rel. De volledige Tweede Kamer debatteerde urenlang over wat die woorden nou te betekenen hadden. Wilde minister-president Mark Rutte bijvoorbeeld dat Pieter Omtzigt, de voormalig CDA-politicus om wie het ging, een toontje lager ging zingen? Hij was immers een kritisch kamerlid.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Olcay Gulsen en Ruud de Wild lanceren 'zoveelste podcast'

Een aantal maanden later kan Ruud in ieder geval wel de humor inzien van de hele rel. Vandaag overlegt het kabinet over het al dan niet versoepelen van de coronamaatregelen. Op zijn Instagram-account deelt Ruud een foto waarop hij zichzelf naast een fietsende Mark Rutte geshopt heeft. Te zien is dat hij een document in zijn hand heeft, net zoals Kajsa Ollongren destijds. Op het papiertje staat 'Inzet: Ik wil weer uit eten.'

Veel mensen kunnen de humor van Ruud wel waarderen, waaronder Bram Krikke, Do en Jörgen Raymann. Het lijkt erop dat Ruuds wens uitkomt; kringen rond het Catshuisoverleg melden dat de horeca en cultuur binnenkort tot 22.00 uur open mogen.

Ruud is inmiddels al een ruime tijd samen met Olcay Gulsen. Naar eigen zeggen werd de radio-dj verrast toen hij 'de echte' Olcay leerde kennen. Wat hij daar precies mee bedoelt, zie je in onderstaande video.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Jeugd in 'sekte' heeft lange tijd impact gehad op Ruud de Wild

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore