Entertainment

Advocaat vermeend slachtoffer Jeroen Rietbergen: 'Er is bewijs'

23 januari 2022 13:37 Aangepast: 23 januari 2022 14:25
Jeroen Rietbergen Beeld © ANP

Vandaag werd bekend dat er nog een vermeend slachtoffer van Jeroen Rietbergen (50) naar de politie stapt. Voormalig 'The Voice'-kandidate Nienke Wijnhoven (23) gaat komende week aangifte doen van aanranding tegen Jeroen. De vrouw die vandaag naar de politie stapt is geen deelnemer geweest aan het tv-programma 'The Voice of Holland'. Door de commotie rondom het programma, heeft deze vrouw vooralsnog besloten haar verhaal te doen. Haar advocaat, Sébas Diekstra (41), bevestigt dit nieuws aan RTL Boulevard. Op zijn eigen Twitter laat de advocaat weten waar de vrouw melding van maakt.

''De vrouw is ook in het bezit van overtuigend bewijs ter onderbouwing van hetgeen haar is aangedaan''

''De vrouw maakt melding van meerdere feiten waaronder ook een ernstig zedenfeit'', schrijft de advocaat. ''De vrouw is ook in het bezit van overtuigend bewijs ter onderbouwing van hetgeen haar is aangedaan. Dit bewijs is inmiddels veilig gesteld'', voegt hij toe. Ook schrijft de advocaat dat de vrouw voorlopig anoniem wil blijven, ''maar ze sluit niet uit dat zij op enig moment in de openbaarheid zal treden.'' 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John de Mol wilde Jeroen Rietbergen 'op z'n bek slaan' na melding ongepast gedrag

''Zij hoopt nu vooral dat andere slachtoffers haar voorbeeld zullen volgen en ook de stap naar de politie zullen zetten om hun verhaal te doen. Wat ze vooral wil is dat er geen slachtoffers meer kunnen worden gemaakt'', schrijft advocaat Diekstra. ''Wij zullen de vrouw nu in contact brengen met de zedenrecherche. Ook zullen wij na dat contact het bewijs overdragen aan de politie'', sluit hij mee af. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Voice-kandidaat Nienke doet aangifte tegen Jeroen Rietbergen

Tim Hofman heeft een beerput opengetrokken over hoe sommigen achter de schermen bij The Voice te werk zijn gegaan. Wat experts na de aflevering naast de heftige aantijgingen van seksueel misbruik, vooral zien is dat het groomen van slachtoffers centraal staat. Oftewel het langzaam vertrouwen winnen om zo seksuele avances te maken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore