Ga naar de inhoud
Entertainment

Johnny de Mol pinkt traantje weg in HLF8: 'Heel veel emoties'

Beeld © KIJK

Johnny de Mol (43) heeft er natuurlijk een bewogen week op zitten met het schandaal rondom 'The voice of Holland', de slachtoffers die naar buiten kwamen én zijn familie die in opspraak raakte. Het leek er dan ook sterk op dat gisteravond tijdens zijn talkshow HLF8 alle emoties even naar buiten kwamen, toen hij aan het einde van de aflevering zichtbaar geëmotioneerd was.

"Ik voelde dat hier ook heel veel speelde"

Johnny liet weten dat hij een uur met de redactie van zijn talkshow heeft gesproken naar aanleiding van het schandaal rondom The voice of Holland. "Ook bij mij op de redactie, waar veel vrouwen werken, waren er heel veel emoties", zo vertelde hij aan het begin van de uitzending. "Ik voelde dat hier ook heel veel speelde."

Johnny
Lees ook:
Johnny de Mol is 'meteen bij Linda langsgegaan' na Jeroen-schandaal

Omdat hij niet zo goed wist hoe hij hiermee om moest gaan, belde hij met Iva Bicanic, het hoofd van het Centrum Seksueel Geweld. Zij was de afgelopen dagen ook meerdere keren te gast bij Beau om over de gebeurtenissen rondom The voice of Holland te praten. Johnny vroeg haar wat hij het beste kon doen en zij adviseerde hem om vooral naar zijn redactie te luisteren.

Johnny
Lees ook:
Johnny de Mol over Jeroen Rietbergen: 'Ongelooflijke klootzak'

"Dat is wat ik heb gedaan en dat was heel verhelderend en heel fijn", zo blikt Johnny terug. "Dat schept ook een enorme band met een redactie waar je een programma mee maakt." De presentator voelde naar eigen zeggen na afloop 'een soort rust'. "En toen konden we het weer hebben over het programma, over dingen die we vanavond weer moesten doen zonder dat het teveel werd. Iedereen heeft even z’n zegje kunnen doen. En nadat ik had geluisterd kon ik ook wat vragen stellen."

Johnny
Lees ook:
Johnny de Mol: 'Mijn vader reageert na uitzending BOOS'

Dat de presentator desondanks nog erg hoog in zijn emoties zat, bleek wel aan het einde van de uitzending, toen Antoon, Signourney en Kriss Kross Amsterdam optraden en hij overduidelijk een traantje moest wegpinken.

John de Mol, de vader van Johnny, heeft zich niet bepaald populair gemaakt met het interview dat hij aan BOOS gaf. Volgens zijn biograaf kan John nu eenmaal niet goed met dit soort situaties omgaan. 

Biograaf John de Mol: 'Hij kan hier totaal niet mee omgaan'

02:58