Entertainment

Dít is de winnaar van De Slimste Mens

21 januari 2022 21:43 Aangepast: 21 januari 2022 22:31
De Slimste Mens Beeld © NPO

Na weken van winnaars en verliezers in het NPO-programma 'De Slimste Mens', is het vanavond tijd voor de zinderende finale. Journalist Martin Visser, schrijver Frank Heinen en acteur Jacob Derwig nemen het tegen elkaar op. Wie is de allerslimste van dit seizoen? Tipje van de sluier: de winnaar schrijft geschiedenis met zijn winst.

‘’De druk is enorm''

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de finale van De Slimste Mens.

Zes weken lang hebben vele kandidaten gestreden om deel te mogen nemen aan de grote finale. Eén iemand wist al weken dat hij erbij mocht zijn, dat is Jacob. ''De druk is enorm'', zegt hij. Maar ook Martin en Frank zitten zichtbaar stijf van de zenuwen. 

Het is aan Jacob om de eerste vragen te beantwoorden. De mannen gaan een lange tijd gelijk met elkaar op, met een kleine voorsprong voor Frank. Zelfs na ronde drie weet de schrijver deze voorsprong te behouden. Maar helaas neemt Jacob aan het einde van deze ronde de eerste plek van hem over met 186 seconden.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Jan Rot wint met 2 seconden verschil in De Slimste Mens

In de beslissende ronde wordt duidelijk voor wie de derde plek is. Martin gaat een tijd aan kop met 207 seconden, maar toch is hij uiteindelijk de eerste afvaller. Goed nieuws dus voor Jacob en Frank, zij zijn nog in de race om die felbegeerde eerste plek te behalen. 

De ontknoping nadert en de twee overgebleven deelnemers houden het bijna niet meer. ''Ik vind het spannend'', zegt Jacob. ''Daar sluit ik me bij aan'', vult Frank aan. 

De finale tussen de twee heren is bloedstollend. Op een gegeven moment hebben de twee slechts één seconde verschil op de teller. 60 voor Jacob en 61 voor Frank. Uiteindelijk weet Frank bij de laatste vraag over burlen niets te noemen, waardoor Jacob hem met drie goede antwoorden weet te verslaan. Dat betekent dat het doek valt voor Frank en dat maakt Jacob, als eerste acteur ooit, de allerslimste van dit seizoen. De acteur krijgt de trofee overhandigd van de vorige winnares, cabaretier Lisa Loeb.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Jan Rot geniet van revanche in De Slimste Mens, wint dageditie

Ook Yuki Kempees deed dit seizoen mee aan De Slimste Mens. De dj vond de vragen een stuk moeilijker dan verwacht en moest helaas na één aflevering het toneel alweer verlaten. Wij spraken hem over zijn deelname. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore