Ga naar de inhoud
Entertainment

Peter van der Vorst reageert op BOOS-uitzending bij Beau van Erven Dorens

Peter van der Vorst en Beau van Erven Dorens Beeld © ANP

Peter van der Vorst (50) laat zich vrijdag voor het eerst interviewen over de misstanden bij 'The voice of Holland' die deze week aan het licht kwamen in 'BOOS'. De programmadirecteur van RTL is te gast in de RTL 4-talkshow van Beau van Erven Dorens (51), zo heeft het programma aangekondigd.

Tot dusver hield hij het bij een schriftelijke verklaring, die donderdagavond werd uitgestuurd. Peter noemde de verklaringen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik door kandidates en medewerkers in The Voice 'meer dan afschuwelijk'.

Advocate
Lees ook:
Advocate uit Beau komt terug op opmerkingen na kritiek collega's

"Onze eerste zorg en aandacht gaan uit naar de mensen die dit is overkomen", zei hij ook. "Wij hebben groot respect voor de moedige slachtoffers die met hun verhaal naar buiten zijn getreden en hopen dat ook andere slachtoffers, die hun verhaal nog niet hebben gedaan, daarmee alsnog naar buiten komen in de wetenschap dat zij niet (meer) alleen staan."

Tout
Lees ook:
Tout bekend Nederland zegt digitale vriendschap met Ali B op

Meerdere vrouwen die bij mediabedrijf Talpa werken spraken John de Mol vandaag in een paginagrote advertentie in het Algemeen Dagblad aan op zijn optreden en verklaring in de uitzending van BOOS gistermiddag. AD-hoofdredacteur Rennie Rijpma werd gisteravond benaderd door medewerkster van Talpa, zo vertelt ze aan RTL Boulevard. Ze legt uit hoe de advertentie tot stand is gekomen. 

AD-hoofdredacteur onthult hoe advertentie tot stand kwam

02:22

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore