Entertainment

Adele in tranen vanwege cancelen concertreeks in Las Vegas

21 januari 2022 01:15 Aangepast: 21 januari 2022 08:02
Adele Beeld © Getty Images

In tranen heeft Adele (33) haar aankomende concertreeks in Las Vegas via sociale media afgezegd. De Britse zangeres zou op 21 januari beginnen met haar shows in het Colosseum, de concertzaal van het hotel Caesars Palace in Las Vegas, maar vanwege het coronavirus zouden er productionele vertragingen zijn, waardoor het onmogelijk werd de shows door te laten gaan.

"Het spijt me ontzettend, maar de shows zijn niet klaar"
Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

'Adele verdient zes ton per concert in Las Vegas'

"Het spijt me ontzettend, maar de shows zijn niet klaar. We hebben de afgelopen periode zo hard gewerkt, maar we zijn gewoon nog niet klaar om jullie de show te geven die jullie verdienen. Er zijn problemen met leveringen en met het coronavirus. De helft van mijn team is geveld door het virus en het is gewoon onmogelijk om deze show door te laten gaan. Het spijt me zo ontzettend dat dit 'last minute' komt, echt. We zijn al 30 uur wakker om uit te zoeken hoe we dit hadden kunnen door laten gaan, maar er is nu geen tijd meer over. Ik ben ontzettend van slag hierdoor, ik schaam me diep en ik vind het vooral vreselijk voor de mensen die speciaal hiervoor naar deze plek zijn toe gereisd," aldus een emotionele Adele.

Ze vervolgt: "We gaan alle data verzetten, daar zijn we nu heel hard mee bezig. En ik ga mijn show afmaken zoals ik dat heb gewild. Er zijn gewoon zoveel tegenslagen geweest waar we niet tegen bestand waren en daardoor zijn we er nu niet klaar voor. Het spijt me zo erg."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Adele biedt ruim 50 miljoen voor huis Sylvester Stallone

De concertreeks zou tot en met 16 april plaatsvinden in Las Vegas. Het was de eerste grote concertreeks van de zangeres sinds ze vorig jaar haar comeback maakte met het nummer Easy On Me, dat op 15 oktober verscheen. Dat nummer werd de dag dat het uitkwam 19,7 miljoen keer beluisterd op Spotify, waarmee de hit volgens de streamingdienst verschillende dagrecords verbrak. De zangeres bracht op 19 november ook het album 30 uit. Dit is met slechts een paar verkoopweken het bestverkochte album van 2021.

De Britse zangeres liet eerder al weten ontzettend uit te kijken naar haar eerste 'Vegas residency'. Vele bekende artiesten gingen de meervoudig Grammy-winnares voor, onder wie Elton John, Britney Spears en Céline Dion. In het Colosseum passen zo'n 4200 gasten. Alleen volledig gevaccineerden met een negatieve PCR-test kunnen haar shows in de gokstad bezoeken. De testen moeten binnen 48 uur voor aanvang van de show zijn afgenomen.

Adele gaf na haar comeback een kleinschalig optreden bij Griffith Park Observatory in Los Angeles, op 25 oktober. In een tv-special genaamd Adele: One Night Only is dit optreden te zien, afgewisseld met een interview dat Oprah Winfrey met Adele had. Daarnaast zal de zangeres op 1 en 2 juli optreden in Hyde Park in Londen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore