Ga naar de inhoud
Entertainment

Harry Potter-ster Jason Isaacs neemt het op voor auteur J.K. Rowling

Jason Isaacs (58), bekend van zijn rol als Lucius Malfidus in de 'Harry Potter'-films, sluit zich niet aan bij zijn collega's die auteur Joanne K. Rowling (56) bekritiseren vanwege haar 'transfobe' uitspraken. De schrijfster kwam eind 2019 onder vuur te liggen toen ze op social media een artikel bekritiseerde waarin de omschrijving 'mensen die menstrueren' voorkwam. Ze grapte dat daar toch een woord voor was, doelend op vrouwen. Critici namen dat haar kwalijk omdat ook transgender mannen kunnen menstrueren.

Jason vertelt aan Telegraph dat hij andere meningen heeft dan de auteur wat betreft kwesties rondom transseksuelen. Ook wil de acteur niet meegesleept worden in de uitspraken van de schrijfster over transpersonen, die hij een "mijnenveld" noemt. Daarnaast wil Jason benadrukken dat de schrijfster "een fortuin" heeft gestoken in het maken van "een betere plek van de wereld". Zo werkten de twee samen voor Lumos, de liefdadigheidsorganisatie die door Jason is opgericht.

J.K.
Lees ook:
J.K. Rowling maakt tóch haar opwachting in Harry Potter-reünie

Eerder spraken vooraanstaande gezichten uit de Harry Potter-franchise, zoals Daniel Radcliffe en Emma Watson, zich uit tegen de uitspraken van Joanne. Zij distantieerden zich van haar woorden.

J.K.
Lees ook:
J.K. Rowling ontving honderden bedreigingen na uitspraken