Entertainment

Nick en Simon niet benaderd door redactie BOOS

19 januari 2022 23:06 Aangepast: 20 januari 2022 11:02
Nick en Simon Beeld © ANP

Nick & Simon zijn niet benaderd door de redactie van BOOS om commentaar te leveren op de berichten over het vermeende machtsmisbruik of seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens 'The Voice of Holland'. "Ik vind het belangrijk om te zeggen: er is bij ons geen hoor en wederhoor gepleegd", stelde Nick Schilder (38) woensdag in de RTL 4-talkshow 'Beau'.

"Het team kwam heel professioneel op ons over''

Nick, die samen met Simon Keizer drie seizoenen als duo-coach betrokken was bij het programma, kent de verhalen niet. "Ik vind het nog steeds ongemakkelijk omdat ik het gevoel heb dat ik voor m'n beurt spreek omdat het nog niet uitgezonden is. Ik zou eerst graag de slachtoffers in de aflevering van BOOS aan het woord horen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angela Groothuizen neemt contact op met deelnemers TVOH

De afgelopen dagen heeft Nick wel vaak nagedacht over zijn periode bij The Voice. "Ik ben in gedachten heel veel teruggegaan naar die periode", zei hij. De zanger was juist in de veronderstelling dat 'het welzijn van de kandidaten heel hoog in het vaandel stond'. "Het team kwam heel professioneel op ons over."

Nick noemde daarbij twee voorbeelden van een redacteur die vervelende vragen stelde ("dat had niks met overschrijdend gedrag te maken") en een strenge zangcoach. Beide medewerkers werden vervangen nadat kandidaten aangaven zich onprettig te voelen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

I Can See Your Voice vrijdag te zien in plaats van TVOH

Eerder woensdag liet Simon zich al uit over de onthullingen rondom The Voice. Ook hij stelde niets gemerkt te hebben van wat er mogelijk gaande was. "Nee, daarom was dan ook het eerste woord ‘ongeloof’, het is niet dat ik het niet geloof, maar dat ik er niet bij kan met mijn hoofd. Daar was de situatie voor mijn gevoel ook helemaal niet naar. Je bent een tv-programma aan het opnemen. Dus ik was echt met stomheid geslagen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore