Ga naar de inhoud
Entertainment

Linda de Mol brengt 'gelukkig gescheiden'-editie van LINDA. niet uit

Linda de Mol en Jeroen Rietbergen Beeld © ANP

Het komende nummer van 'LINDA.', dat in het teken staat van gelukkig gescheiden, wordt niet uitgebracht. Ongelukkigere timing bestaat bijna niet: het heeft natuurlijk te maken met het liefdesverdriet van Linda de Mol (57). Zij heeft onlangs haar relatie met Jeroen Rietbergen (50) na veertien jaar verbroken.

"In maart komt daarom een editie met een ander thema in de schappen"

"Het komende 'Gelukkig gescheiden'-nummer van LINDA. is naar aanleiding van de verbroken relatie van Linda de Mol opgeschort. In maart komt daarom een editie met een ander thema in de schappen", meldt Karin Swerink, hoofdredacteur van het blad, aan RTL Boulevard. Ze noemt het ongepast om het nummer uit te brengen 'nu Linda net haar relatie verbroken heeft'.

"Omdat we altijd ver vooruit werken, hebben we net een paar dagen voor deadline met een ander thema kunnen wisselen. Hoe we het verder gaan doen de komende edities dat weten we nog niet, dat gaan we nu bekijken."

Jeroen
Lees ook:
Jeroen Rietbergen en Linda de Mol tijdelijk uit elkaar gegaan door overspel

Linda zit in zak en as, nadat ze de keuze maakte om een punt achter haar relatie te zetten. Aanleiding was het seksueel overschrijdend gedrag waar haar vriend Jeroen zich ten tijde van The Voice schuldig aan maakte. De bandleider van het programma gaf afgelopen weekend niet alleen zijn wangedrag, maar ook zijn overspel toe. Voor Linda reden om de deur definitief dicht te trekken. 

Op maandag, twee dagen nadat het nieuws van Jeroen aan het licht kwam, schreef ze in een statement dat het over en uit is tussen haar en de pianist. "Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie. Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet", laat Linda weten. De presentatrice vertelt dat ze haar relatie met de muzikant inmiddels heeft verbroken. "Jeroen woont niet meer bij mij."

Jeroen
Lees ook:
Jeroen Rietbergen diep door het stof in verklaring

Volgens entertainmentverslaggever Aran Bade had het Linda de Mol gesierd als ze een zin aan de slachtoffers van de wanpraktijken in The voice of Holland had gewijd in haar statement. 

'Belangrijke zin ontbrak in statement van Linda de Mol'

05:47

De beruchte aflevering van BOOS waarin seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik wordt aangekaart rondom The Voice of Holland is donderdag te zien via het YouTube-kanaal van Tim Hofman om 16.00 uur.