Ga naar de inhoud
Entertainment

Talpa zwijgt over gevoelige uitspraken in Shownieuws

Talpa wil niet reageren op onhandige uitspraken die door de deskundigen worden gedaan aan de tafel bij 'Shownieuws'. Een woordvoerder zegt dat het bedrijf niet ingaat 'op iedere gebeurtenis en uiting in de uitzending' en zegt dat de inhoudelijke eindverantwoordelijkheid ligt bij de hoofdredacteur.

"Jeroen Rietbergen is gewoon een flirt"

Shownieuws ligt bij kijkers al enige tijd onder vuur vanwege onhandige uitspraken van deskundigen. Zo nam Ronald Molendijk het zaterdag op voor zijn in opspraak geraakte vriend Jeroen Rietbergen door te zeggen dat hij 'gewoon een flirt is' en bagatelliseerde Evert Santegoeds zondag de berichten van ongepast gedrag rond The Voice of Holland. Hij vond 'een hand op de bips' wel 'meevallen'.

Talpa
Lees ook:
Talpa reageert niet op uitspraken Johnny de Mol over zijn vader

Ook op Albert Verlinde kwam kritiek nadat hij zondag beweerde dat Humberto Tan grensoverschrijdende berichtjes zou hebben gestuurd naar vrouwelijke gasten van zijn voormalige programma RTL Late Night. Humberto deed daarop aangifte van smaad of laster. Albert beklemtoonde dinsdag dat hij Humberto niet ongewenst gedrag had verweten. Humberto zet de aangifte echter door.

Talpa
Lees ook:
Talpa 'geschrokken' van berichtgeving The voice of Holland

Vorige maand kwam Anouk Smulders, een goede vriendin van Leontine Borsato, ook al onder vuur te liggen vanwege uitspraken over Marco Borsato. Ze zei onder meer dat ze niet snapte dat de vrouw die aangifte tegen de zanger heeft gedaan wegens 'onzedelijke betastingen' niet eerder naar de politie was gestapt. Het leverde haar veel kritiek op van kijkers omdat ze als showbizzdeskundige de kant van Borsato zou kiezen zonder daarbij haar band met de familie te benoemen.

In Beau waren gisteravond twee oud-kandidaten van The voice of Holland te gast. Zij spraken over hun vervelende ervaringen met Jeroen Rietbergen. 

Oud-kandidate The Voice breekt: 'Hij ging voelen'

02:01
Bron: ANP/RTL Boulevard