Entertainment

Giel: 'Veel van Special Forces opgestoken, niet alleen sigaretten'

18 januari 2022 15:50 Aangepast: 18 januari 2022 16:02
Giel Beelen Beeld © Shotbysud

Nog aan het begin van de 'finaleproef' moet Giel Beelen (44) het onderspit delven in 'Special Forces VIPS'. Op Instagram blikt de radio-dj na vertrek terug op wat misschien wel de zwaarste beproeving op de Nederlandse televisie is.

"Zorg ervoor dat je er niet al verslagen uitziet voordat je begint"

Voor Giel is het in ieder geval wel zijn heftigste ervaring op televisie tot nu toe, zo schrijft hij in zijn bericht. 'Ik ben de staf dankbaar voor de grote lessen die ik leerde. Ik heb er heel veel van opgestoken (en niet alleen 🚬...), waaronder: durf om hulp te vragen', grapt de radio-dj bij de volgende foto. Daarmee refereert Giel naar het moment waarop hij een sigaret opstak en de hele groep door hem gigantisch op hun kop kreeg.

Hij vervolgt: 'En als je de leiding hebt, wees dan vooral duidelijk. Oh ja, en zorg ervoor dat je er niet al verslagen uitziet voordat je begint.' Giel sluit af met de woorden dat hij dit avontuur nooit had willen missen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dave Roelvink doet in Special Forces VIPS 'iets wat ik zwoer nooit te doen'

Zijn maatjes Tim Haars, Dave Roelvink en Nouschka Fontijn gingen wel door met de zware beproeving. Uiteindelijk zijn het Tim en Nouschka die daadwerkelijk de eindstreep weten te halen. 'Deze week van diepgaan en grenzen overschrijden, heeft mij inzichten gegeven en gedachten over mijzelf veranderd. Dit is voor het leven!' aldus Tim. 

Nouschka deelt de grootste lessen die zij van de strenge staff heeft geleerd. 'Dankzij de staff en de lessen uit hun jarenlange training in de Special Forces, hebben we állemaal heel veel geleerd. Mijn meest waardevolle inzichten: beoordeel nooit iemand op uiterlijk of op z'n woorden, het enige wat telt is het gedrag dat je laat zien; je kan zó veel meer dan je denkt, je grens is niet je grens; het gaat erom wie je diep van binnen bent, niet om wat je kan.'

En Dave, die na een helse nacht met een kap over zijn hoofd en keiharde muziek van de staf moest vertrekken, is trots dat hij het tot de laatste dag volhield. 'Ook wil ik de staff bedanken voor de tijd die ze voor ons hebben genomen en me hebben laten zien wat er allemaal in me zit. Wat een helden zijn zij en wat een respect heb ik voor wat zij gedaan hebben in hun leven.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alkan Çöklü gaat dieper dan diep in Special Forces VIPS

Niet alleen mentaal is deelname aan dit programma zwaar, ook fysiek krijgen de kandidaten veel te verduren. Zo kwam Tim niet ongeschonden uit de strijd, vertelt hij aan RTL Boulevard. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore