Entertainment

Kijkers verdeeld: Catherine Keyl 'fenomenaal' en 'gaat te ver' in HLF8

18 januari 2022 12:40 Aangepast: 18 januari 2022 12:56
Johnny de Mol en Catherine Keyl Beeld © ANP

Bijna 900.000 kijkers zagen gisteravond hoe presentatrice Catherine Keyl (75 Johnny de Mol (43) in zijn eigen talkshow 'HLF8' het hemd van het lijf vroeg. Dit vanwege de aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag rondom 'The Voice'. De familie De Mol is op meerdere manieren verbonden met het programma: Johnny's vader John de Mol (66) is de bedenker ervan en Jeroen Rietbergen (50), de voormalig partner van Johnny's tante Linda (57), heeft toegegeven betrokken te zijn geweest bij de grensoverschrijdende handelingen gedurende zijn tijd als pianist bij het programma.

"Catherine legt hem het vuur goed aan de schenen"

Johnny begon zijn talkshow met een statement waarin hij zijn medeleven betuigt aan alle slachtoffers van The voice of Holland. ''Alles kan gevraagd worden. Nul restricties'', zo kondigt Johnny zijn interview met Catherine aan. Zij maakt hier volop gebruik van en veel kijkers zijn onder de indruk. 'Breng Catherine subiet terug op tv', beveelt iemand op Twitter. 'De wijze waarop Catherine Keyl dat gesprek ingaat bij HLF8 is fenomenaal', schrijft een ander. Een derde kijker laat weten: 'Ik wil meer Catherine Keyl op tv.' Volgens een vierde persoon 'legt [zij] niet alleen vinger op de zere plek, ze stelt élke vraag die élke kijker nu heeft.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank wil ex Rogier inruilen voor Catherine Keyl: 'Niets is onmogelijk'

Er waren echter ook heel wat mensen die Catherine te ver vonden gaan. 'Heb met Johnny te doen. Catherine legt hem het vuur goed aan de schenen', schrijft iemand. 'Wat zit Catherine door te draven zeg', reageert een andere kijker verontwaardigd.

Ook schrijft iemand: 'Catherine Keyl gaat mijns inziens iets te ver. Ik weet dat journalisten diep moeten gaan, maar een kruisverhoor was volgens mij niet nodig geweest.' Ook voegt diegene toe: 'Hou dit verhoor maar in the pocket voor de klootzakken die daadwerkelijk hier een aandeel in hebben.'

Niet alleen Catherine krijgt veel reacties op haar optreden in het programma, ook de presentator zelf houdt de gemoederen bezig. 'Alleen maar respect voor Johnny de Mol dat hij dit doet. Wat moet die jongen in een ongelofelijke spagaat zitten', schrijft iemand. Anderen hebben bewondering voor de manier waarop Johnny alle pittige vragen beantwoordt: 'Ongelooflijk veel respect voor Johnny in zijn talkshow en zijn reacties op de vragen. Klasse en petje af!' en 'Respect voor Johnny! Het was van zijn koppie af te lezen hoe moeilijk hij het ermee heeft' klinkt het onder meer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Catherine Keyl lyrisch over nieuw presentatieduo 5 Uur Show

Nadat zaterdag de The voice of Holland-bom barstte en het programma per direct werd stilgelegd, is het nieuws ook in het buitenland het gesprek van de dag. Daar blijft het niet bij: ook sponsoren stopten hun samenwerkingen met de immens populaire show. Zo ook hoofdsponsor T-Mobile. Rob Goossens deelt in de video hieronder alle ins en outs:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore