Ga naar de inhoud
Entertainment

Humberto trekt aangifte tegen Albert niet in: 'Het is aan het OM'

Beeld © ANP

Humberto Tan (56) trekt zijn aangifte tegen Albert Verlinde (50) over zijn opmerkingen in het programma 'Shownieuws' niet in. Dat laat hij desgevraagd weten aan het ANP. De presentator deed maandag aangifte tegen Albert om 'lasterlijke' uitspraken over mogelijk ongewenst gedrag dat Humberto volgens Albert zou hebben vertoond richting vrouwelijke gasten.

"Niet gerealiseerd dat mensen dit in het weekend van die zware verdachtmakingen op één hoop zouden gooien"

"Het is nu aan het OM", meldt Humberto. Verder wil hij niet ingaan op de uitleg die Albert gaf in de uitzending van maandagavond.

Albert
Lees ook:
Albert Verlinde beschuldigt Humberto Tan van ongepast gedrag

De presentator deed maandag aangifte vanwege beschuldigingen die Albert zondagavond in Shownieuws uitte over mogelijk grensoverschrijdend gedrag ten tijde van zijn talkshow RTL Late Night. Albert riep op RTL op een breder onderzoek te starten naar de 'cultuur' die er in die tijd was bij RTL. Humberto zou grensoverschrijdende berichtjes sturen naar vrouwelijke gasten.

Albert zei dit in een gesprek over The Voice. Het programma van RTL is per direct stilgelegd omdat meerdere mensen rond het programma zich schuldig zouden hebben gemaakt aan seksueel ongepast gedrag. Albert nuanceerde maandagavond zijn opmerkingen en beklemtoonde dat hij Humberto 'niet op één hoop wilde gooien' met The Voice.

Albert
Lees ook:
Albert Verlinde verwijt Humberto toch niet van ongewenst gedrag

Albert stelt dat hij Humberto die met appjes avances zou maken, noemde als 'voorbeeld van de bedrijfscultuur die toen bij RTL heerste'. Hij had zich naar eigen zeggen 'niet gerealiseerd dat mensen dit in het weekend van die zware verdachtmakingen op één hoop' zouden gooien. Hij wijt dit aan 'de dynamiek van de afgelopen dagen'.

Luuk over beweringen Albert Verlinde: 'Niemand herkent dit verhaal'

05:17