Ga naar de inhoud
Entertainment

VI Vandaag-mannen veroordelen The Voice-rel: 'Wat bezielt je?'

Johan Derksen, Wilfred Genee, René van der Gijp Beeld © ANP

Je kunt er niet omheen: het debacle rondom 'The voice of Holland'. Ook de mannen van 'VI Vandaag’ hebben hier het één en ander over te zeggen en nemen zoals we van ze gewend zijn geen blad voor de mond.

"Hij wilde het geluk van zijn zus niet verpesten en dat is nu achteraf zijn grootste fout geweest"

René van der Gijp laat weten dat hij, in tegenstelling tot veel mensen, er niet zo van is geschrokken. "Ik moet heel eerlijk zeggen, ik schrok er niet zo van. Zo’n programma is natuurlijk een speeltuin voor mensen met kwade bedoelingen." Dat veel mensen nu zeggen dat ze het nooit hebben geweten, is iets wat er bij René niet in gaat. "Iedereen wist dit. Iedereen wist dit, 100 procent zeker. Ze wisten het misschien niet in de hoeveelheid dat het nu naar buiten komt, maar iedereen wist dit toch." René kan er ook niet bij dat bepaalde mannen zich zo hebben gedragen. "Wat bezielt je dan als je zoiets doet?"

Wisselende
lees ook:
Wisselende eerste reacties op nieuwe 'meningenshow' VI Vandaag

Volgens Johan heeft vooral John de Mol een 'ernstige fout' gemaakt. "Dit is in 2016 gebeurd, toen werkte hij aan The Voice. Het was toen al een succesvol programma en als er dan een melding komt van een pianist die zijn klauwen niet van de dames kan afhouden, ik weet precies hoe dat is gegaan. Dan roept hij hem bij zich en scheldt die hem verrot. Normaal schopt hij iemand er dan uit, maar hij had natuurlijk te maken met het feit dat het uitgerekend de partner van zijn zus was. Hij wilde het geluk van zijn zus niet verpesten en dat is nu achteraf zijn grootste fout geweest. Nu moet hij op de blaren zitten."

Johnny
Lees ook:
Johnny de Mol over Jeroen Rietbergen: 'Ongelooflijke klootzak'

Johan maakt zich ook boos om bepaalde uitspraken die hij in de media voorbij heeft zien komen. Bijvoorbeeld van Ronald Molendijk in Shownieuws. Ronald, die goed bevriend is met Jeroen, liet in het programma weten dat Jeroen nu eenmaal 'een beetje een flirt' is. "Dan denk ik, hoe krijg je zoiets uit je bek?", zo vraagt Johan zich af. "De Talpa-organisatie hangt als een kleffe vriendenclub aan elkaar. Je hebt Erland, die is bevriend met Molendijk en hij en zijn vrouw gaan weer op bezoek bij feestjes van Borsato en Jeroen is weer een vriend van Molendijk. Kunnen die nog wel kritisch tegen elkaar zijn?"

Linda
Lees ook:
Linda de Mol in statement: 'Heb mijn relatie met Jeroen verbroken'

Na alle commotie van afgelopen dagen heeft RTL besloten de uitzendingen van The Voice vooralsnog op te schorten. Inmiddels heeft coach Anouk aangegeven niet meer mee te willen werken aan het programma. Tegen coach Ali B is aangifte gedaan vanwege eveneens seksueel overschrijdend gedrag. Dat ontkent de rapper ten stelligste.

Mede-coaches Waylon en Glennis Grace reageerden beiden vol ongeloof op de berichten die de laatste dagen de ronde doen. Eveneens presentatoren Chantal Janzen en Martijn Krabbé hebben ontzet gereageerd. Met name Chantal is fel: 'De onderste steen moet boven', zei ze meermaals.

'Appgroep opgericht met 40 vermeende slachtoffers grensoverschrijdend gedrag TVOH'

16:15