Entertainment

Samantha Steenwijk: 'Spijt me als mijn woorden verkeerd zijn overgekomen'

17 januari 2022 17:13 Aangepast: 18 januari 2022 00:47
Samantha Steenwijk Beeld © ANP

Samantha Steenwijk (35) komt maandag met een statement naar aanleiding van de uitzending van RTL Boulevard over 'The Voice'-rel van afgelopen zaterdag. De zangeres werd overladen met kritiek, nadat ze zich uitliet over het debacle. Op haar social media betuigt Samantha spijt.

''Daarnaast hoop ik oprecht dat het onderzoek meer duidelijkheid gaat geven en dat de onderste steen bovenkomt''

Samantha’s statement luidt: 'Het spijt me als mijn woorden verkeerd zijn overgekomen. Wat ik bedoelde is dat ik zelf niet op een verkeerde of vervelende manier ben benaderd en dat ik ook niet weet of wist welke ervaringen andere kandidaten en/of medewerkers hebben gehad rondom enige vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik.'

Ze vervolgt: 'Nogmaals: het spijt mij echt als mijn woorden verkeerd zijn overgekomen. Ik vind het ontzettend verdrietig voor alle slachtoffers die hierbij betrokken zijn. Daarnaast hoop ik oprecht dat het onderzoek meer duidelijkheid gaat geven en dat de onderste steen bovenkomt.'

Het programma wordt 'wel heel erg geblamed', zei Samantha in RTL Boulevard. ''Het gebeurt niet alleen bij The Voice." Ook vertelde de zangeres zelf nooit iets mee te hebben gemaakt dat seksueel grensoverschrijdend was tijdens haar deelname.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Inhoud BOOS-aflevering over TVOH blijft geheim tot donderdag

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

'Heel dapper dat Anouk nu al dit besluit neemt'

Na alle commotie heeft RTL besloten de uitzendingen van The Voice vooralsnog op te schorten. Inmiddels heeft coach Anouk aangegeven niet meer mee te willen werken aan het programma. Tegen coach Ali B is aangifte gedaan vanwege seksueel overschrijdend gedrag. Dat ontkent de rapper ten stelligste. 

Mede-coaches Waylon en Glennis Grace reageerden beiden vol ongeloof op de berichten die de laatste dagen de ronde doen. Ook presentatoren Chantal Janzen en Martijn Krabbé hebben ontzet gereageerd. Met name Chantal is fel: 'De onderste steen moet boven', zei ze meermaals. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore