Entertainment

Humberto Tan doet aangifte tegen Albert Verlinde vanwege smaad en laster

17 januari 2022 13:35 Aangepast: 17 januari 2022 14:26
Beeld © ANP

Humberto Tan (56) doet aangifte tegen Albert Verlinde (60) vanwege smaad. Dat bevestigt de advocaat van Humberto, Robert Geerlings, aan RTL Boulevard. Albert beschuldigde Humberto zondagavond in 'Shownieuws' van grensoverschrijdend gedrag ten tijde van zijn talkshow 'RTL Late Night', die van augustus 2013 tot juni 2018 te zien was.

"De heer Tan heeft niets met The Voice te maken noch zijn dergelijke handelingen aan de orde in of rondom zijn eigen talkshow"

Albert vertelde in de uitzending van Shownieuws dat Humberto zich schuldig heeft gemaakt aan 'ongepast gedrag'. Hij riep daarbij op om een breder onderzoek te starten naar de 'cultuur' die er 'in die tijd' was bij RTL. De showbizzdeskundige deed deze uitspraken naar aanleiding van het nieuws dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de werksfeer bij The voice of Holland.

Humberto reageerde eerder al op de aantijgingen gedaan door Albert. 'Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar 'iedere vrouw die ik leuk zou vinden' in de periode bij RTL Late Night. Wat een kolder! Pure smaad', schreef hij op Twitter. 'Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice.'

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Humberto Tan vraagt Albert Verlinde publiekelijk om uitleg: 'Je hebt mij niet gebeld'

In een statement laat Humberto's advocaat weten dat de presentator aangifte van laster en smaad heeft gedaan tegen Albert. "De heer Tan wordt door Verlinde in één adem genoemd met de ernstige strafrechtelijke misstanden rondom het televisieprogramma The Voice. De heer Tan heeft niets met The Voice te maken noch zijn dergelijke handelingen aan de orde in of rondom zijn eigen talkshow. Dat het kwalijke beeld van de heer Tan, dat door de heer Verlinde welbewust wordt geschept, zeer schadelijk is voor de reputatie en professionele activiteiten van de heer Tan spreekt voor zich", luidt het statement.

"De heer Tan wenst daarom dat de heer Verlinde zich in een strafrechtelijke procedure zal verantwoorden voor zijn ongefundeerde beweringen en het moedwillig beschadigen van de reputatie van de heer Tan en zijn programma."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Albert Verlinde beschuldigt Humberto Tan van ongepast gedrag

Een aantal bekende Nederlanders kwam eerder al op voor Humberto. Zo schrijft Claudia de Breij bijvoorbeeld dat de bedank-appjes van Humberto in haar telefoon altijd 'hoffelijk en leuk' waren. 'Misschien moeten we iets meer afgaan op wat vrouwen zeggen die slachtoffer zijn van gedrag van bepaalde mensen in de showbizz en iets minder op wat collega’s menen te moeten insinueren.' 

Ook Saskia Noort herkent zich niet in de uitspraken van Albert. Zij noemt Humberto - van alle talkshowhosts die ze heeft mogen ontmoeten - de 'meest gastvrije, hoffelijke en integere'. 'Zijn appjes de dag na de uitzending waren altijd correct. Hij gaf je het gevoel dat er geen afstand tussen host en gast bestond.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore