Entertainment

Humberto Tan vraagt Albert Verlinde publiekelijk om uitleg: 'Je hebt mij niet gebeld'

17 januari 2022 12:03
Humberto Tan is voorzitter van de Commissie Mijnals. Beeld © ANP

Een dag na de aantijgingen die Albert Verlinde (60) maakte in 'Shownieuws', reageert Humberto Tan (56) nogmaals op de beschuldigingen. Volgens Albert heeft de presentator zich schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag ten tijde van 'RTL Late Night'. In een tweede reactie vraagt Humberto zich af waarom Albert hem niet even gebeld heeft over de geruchten.

''Je hebt mij in één adem genoemd met de misstanden bij The Voice''

Volgens Humberto is er niks waar van de beschuldigingen. Ook snapt de presentator niet waarom Albert niet even een belletje gepleegd heeft voordat hij met deze serieuze aantijgingen kwam zonder hard bewijs. 'Beste Albert, je hebt mij in één adem genoemd met de misstanden bij The Voice. We kennen elkaar goed, je hebt mijn nummer en toch heb je mij niet gebeld om je verhaal te checken. Er ligt geen klacht bij RTL noch bij Blue Circle. Er is 1 klacht: van jou. Wat zijn je motieven?' Tweet Humberto.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Albert Verlinde beschuldigt Humberto Tan van ongepast gedrag

Zondagavond reageerde Humberto ook al op de uitspraken van Albert. 'Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar 'iedere vrouw die ik leuk zou vinden' in de periode bij RTL Late Night. Wat een kolder! Pure smaad', schreef hij op Twitter. 'Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via de app: mannen en vrouwen. Dat heeft verder niets te maken met The Voice.'

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

'Appgroep opgericht met 40 vermeende slachtoffers grensoverschrijdend gedrag TVOH'

Zaterdag werd duidelijk dat The voice of Holland voorlopig niet wordt uitgezonden vanwege berichten rondom mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik.

Bandleider Jeroen Rietbergen erkende vervolgens dat hij relaties van 'seksuele aard' heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma. Tegen The Voice-coach Ali B is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat van het programma. Anouk heeft middels een video op Instagram gereageerd op het nieuws. De zangeres heeft besloten haar werkzaamheden bij het programma neer te leggen. Meer daarover in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore