Ga naar de inhoud
Entertainment

Kritiek op politicus wordt Jessie Jazz niet in dank afgenomen

Jessie Jazz Vuijk en Maggie de Block Beeld © ANP/Shutterstock

De uitspraken die Jessie Jazz Vuijk (26) afgelopen weekend op social media deed over de Belgische politica Maggie de Block (59) vallen niet bij iedereen in goede aarde. Ze is zo geschrokken dat ze de betreffende berichten heeft verwijderd.

'Het laatste dat ik wil is mensen kwetsen en dat was ook niet de bedoeling"

'Soms val ik van de ene verbazing in de andere. Deze vrouw (met alle respect) is de minister van Volksgezondheid in België. Is dit het beeld van gezondheid dat wij voor ogen hebben? Het is een reflectie van de keuzes die nu gemaakt worden. Waar is onze immuniteit gebleven? Waarom wordt er niet gefocust op preventie van ziektes? Of voeding? Of worden we massaal aangemoedigd om te sporten?' schreef Jessie in het inmiddels verwijderde bericht. Daarbij plaatste ze een foto van Maggie's Wikipedia-pagina. Als ze die pagina had gelezen, wist Jessie dat Maggie daar inmiddels niet meer met de scepter zwaait.

Hoewel Jessie van sommige volgers bijval krijgt, levert haar commentaar ook weerstand op. Zo laat journalist Tatjana Almuli van zich horen. 

Kaj
Lees ook:
Kaj en Jessie Jazz geëmigreerd naar Ibiza: 'Wij zijn thuis'

Hoewel Tatjana later benadrukt dat dit bericht niet alleen aan Jessie is gericht, deelt ze het bericht wel vlak nadat Jessie van zich laat horen. Bekende en onbekende Nederlanders bemoedigen Tatjana voor het volgende bericht. 

Tatjana schrijft: 'Echt klaar met influencers die zich arts of andere gezondheidsprofessional wanen en allerlei shit op het wereldwijde web knallen over hoe deze pandemie de schuld van dikke mensen is. En hoe we verlost kunnen worden uit deze shitzooi door ons lichaam als tempel te beschouwen.'

'(...) Maar laten we een paar dingen duidelijk krijgen: ook al zou iedereen hetzelfde eten en net zoveel sporten, dan nog zouden we er niet allemaal hetzelfde uitzien. Daarbij komt dat er veel meer factoren meespelen dan alleen voeding en sport in gezondheid en dik of dun zijn. Dik zijn en (on)gezond zijn, zijn ook niet onlosmakelijk verbonden trouwens.'

Jessie
Lees ook:
Jessie Jazz Vuijk mag eindelijk zichzelf zijn

Jessie schrijft maandagochtend dat ze 'best geschrokken' is van de reacties en de berichten heeft verwijderd. 'Het laatste dat ik wil is mensen kwetsen en dat was ook niet de bedoeling met deze Stories. (...) Hoe meer ik leer over de juiste voeding en beweging, hoe meer ik hoop dat dit wordt toegepast op onze samenleving. Ik vind persoonlijk dat er vanuit het Ministerie van Volksgezondheid veel meer aandacht zou moeten zijn voor gezond eten, bewegen, preventie van ziekten en mentaal welzijn.'

Jessie
Lees ook:
Jessie Jazz geeft zich bloot: Voor 50.000 euro ga ik in de Playboy

Op Ibiza dompelt Jessie Jazz zich samen met haar vriend Kaj Gorgels helemaal onder in de wereld van gezonde voeding en mentale welzijn. In haar heeft hij zijn 'perfecte match' gevonden, zo zei Kaj eerder in gesprek met RTL Boulevard. 

Kaj Gorgels heeft zijn 'perfecte match' gevonden in Jessie

05:12