Ga naar de inhoud
Entertainment

Lieke van Lexmond: 'Jeroen Rietbergen ligt ver achter me'

Lieke van Lexmond en Jeroen Rietbergen Beeld © ANP

Lieke van Lexmond (39) is nu dolgelukkig met Bas van Veggel, met wie ze twee zoontjes kreeg en in 2016 tegen zei 'ja ik wil'. Daarvoor had ze een relatie met Jeroen Rietbergen (50), die afgelopen zaterdag erkende zich tijdens zijn jarenlange betrokkenheid aan 'The voice of Holland' schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Lieke reageert nu bij ons op de kwestie nadat RTL Boulevard haar om een reactie vroeg.

"Zoals Chantal al zei: de onderste steen moet inderdaad boven"

RTL en ITV maakten zaterdagochtend bekend de uitzendingen van het twaalfde seizoen van The voice of Holland te staken nadat berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnen waren gekomen. Kort daarna liet Jeroen Rietbergen weten per direct op te stappen als bandleider bij The Voice en ging diep door het stof in een verklaring aan RTL Boulevard over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het talentenprogramma.

Hierin stond onder meer dat er voor zijn gevoel destijds geen sprake was van een machtspositie en dat hij in zijn positie als pianist en bandleider ook niet in staat is iemand te bevoorrechten in het programma. Wel heeft hij inmiddels ingezien dat zijn gedrag onacceptabel is. "De dingen die ik heb gedaan had ik nooit moeten doen. Uiteraard ben ik hierdoor ook ten opzichte van mijn gezin en mijn opdrachtgever in de fout gegaan. Dit alles ben ik mij al een aantal jaren zeer bewust, vanaf het moment dat ik door mijn opdrachtgever streng ben aangesproken op mijn gedrag", klonk het in het statement.

T-Mobile
Lees ook:
T-Mobile stopt als sponsor The Voice of Holland

Lieke laat nu aan RTL Boulevard weten dat het onderwerp Jeroen Rietberger ver achter haar ligt, maar dat ze geschrokken is van het nieuws. "Zoals Chantal al zei: de onderste steen moet inderdaad boven", vindt ze. De presentatrice laat tevens weten er zelf nooit iets van gemerkt te hebben tijdens de opnames van The Voice Senior, dat ze presenteert. "Maar ik kan niet spreken voor iedereen of eventuele misstanden bij medewerkers", aldus Lieke.

'Appgroep opgericht met 40 vermeende slachtoffers grensoverschrijdend gedrag TVOH'

16:15
T-Mobile
Lees ook:
T-Mobile stopt als sponsor The Voice of Holland

Update: inmiddels heeft ook Linda een statement gegeven. Meer daarover lees je in dit artikel.