Entertainment

Waylon heeft 'niks te maken' met misstanden The Voice

15 januari 2022 14:32 Aangepast: 15 januari 2022 14:57
Waylon Beeld © ANP

Er gaat een grote schok door (televisiekijkend) Nederland als RTL vandaag het nieuws naar buiten brengt dat de uitzendingen van 'The voice of Holland' voorlopig niet doorgaan. Dat hebben RTL en producent ITV besloten nadat er aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik zijn binnengekomen. In een reactie laat de manager van Waylon (41) weten dat de coach niets met dit nieuws te maken heeft.

"Heel erg triest en verdrietig dit"

De manager van de zanger laat weten het nieuws 'heel erg triest' te vinden. "We zijn heel erg blij dat we hier niks mee te maken hebben. Er was bij ons niets over bekend." Ook vertelt de manager dat Tim Hofman, die voor het programma BOOS een aflevering maakt over de misstanden in The Voice, geen contact heeft opgenomen. "Waarschijnlijk omdat wij hier niets mee te maken hebben."

RTL heeft zaterdagochtend contact opgenomen met Waylon. "Waylon maakt dit programma met heel veel liefde. Het is een mooi programma en het is gewoon heel jammer voor iedereen die hier heel hard aan werkt, ook de medewerkers... Vervolg is onduidelijk. Heel erg triest en verdrietig dit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aangifte tegen Ali B. wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag

Het Openbaar Ministerie meldde vanochtend aan deze site dat er een aangifte is binnengekomen wegens seksueel overschrijdend gedrag bij het RTL-programma The voice of Holland. Of het gaat om de aangifte die tegen Ali is gedaan, is niet duidelijk. Wel laat een woordvoerder weten dat het niet gaat om een aangifte tegen voormalig jurylid Marco Borsato, tegen wie in december aangifte is gedaan.

Ali B's advocaat Bart Swier wil niet reageren op de berichtgeving. Het management van de rapper publiceerde deze ochtend een verklaring waarin staat dat Ali in alle toonaarden ontkent. 'Er is nog veel onduidelijk, maar één ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeroen Rietbergen diep door het stof in verklaring

Bandleider Jeroen Rietbergen legt per direct zijn werkzaamheden bij The Voice neer en erkent de beschuldigingen aan zijn adres. In een uitgebreide verklaring vertelt de pianist dat hij contact heeft gehad van seksuele aard met enige bij het programma betrokken vrouwen en seksueel getinte whatsappberichten heeft uitgewisseld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore