Entertainment

Definitieve streep door De Vrienden van Amstel Live 2022

14 januari 2022 20:22 Aangepast: 14 januari 2022 20:53
Beeld © ANP

De concertreeks De Vrienden van Amstel Live gaat definitief niet door. Vanavond werd tijdens de coronapersconferentie aangekondigd dat de evenementen- en cultuursector voorlopig nog niet open mogen. "We voelen ons verdoofd", aldus organisator Machiel Hofman van Tribe Company tegen het ANP. "Je ziet en voelt het aankomen, maar toch ben ik enorm boos."

"Er moet een langetermijnplan komen"

De organisatoren van de concertreeks hebben de afgelopen week wel het podium opgebouwd en de repetities gedaan in het hypothetische geval dat de reeks zaterdag mocht worden afgetrapt. Dat is dus niet het geval, zo werd vrijdag duidelijk. Op 25 januari wordt opnieuw gekeken naar de huidige coronamaatregelen. De Vrienden van Amstel Live duurt officieel tot en met 28 januari, maar er gaat een definitieve streep door de reeks van dit jaar. "We kunnen dit niet voor een, twee of drie avonden gaan organiseren, als straks alles weer open zou mogen vanaf de 25e. Daar is het allemaal te groot voor."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Voorbereidingen voor Vrienden van Amstel Live in volle gang'

Machiel zegt dat de evenementensector vooral smacht naar wat duidelijkheid. Die ontbreekt volgens hem namelijk. "De sector wordt tegenwoordig wel iets vaker genoemd, maar daar kopen we niets voor. Wij hebben echt behoefte aan een weg richting de uitgang en die komt er steeds niet", aldus Machiel. "Er moet een langetermijnplan komen, iets voor twee, drie, vier maanden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrienden van Amstel LIVE komt volgend jaar met twee extra shows

Hij gaat echter niet bij de pakken neerzitten. "We mogen nog een paar dagen gefrustreerd zijn, maar dan gaan we er weer voor. Schouders eronder en mooie dingen maken."

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore