Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers talkshow BEAU boos: 'Dit is toch gewoon horeca?'

Beau van Erven Dorens Beeld © ANP

Kijkers van de talkshow 'BEAU' konden hun ogen niet geloven gisteravond. 'BEAU' werd donderdagavond uitgezonden vanuit Rotterdam Ahoy, die helemaal klaargestoomd was voor 'De Vrienden van Amstel LIVE'. Alle deelnemende artiesten waren aanwezig en er werd bier geschonken. Kijkers vonden het 'verrassend veel lijken op een kroeg' en vanwege de coronamaatregelen noemden zij het 'hypocriet'.

''Beau slaat de plank goed mis met zijn 'gezellige' kroeg op tv''

Onder anderen Danny Vera, Willeke Alberti, Nick & Simon, Di-rect, Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Maan, Typhoon, Thomas Acda, Paul de Munnik, Miss Montreal en Ronnie Flex waren allemaal aanwezig gisteravond. "We gaan een voorproefje van een concert geven, dat waarschijnlijk niet gaat plaatsvinden'', zijn de woorden waar de presentator Beau de show mee opent. Hiermee doelt Beau op De Vrienden van Amstel LIVE, dat op 15 januari zou moeten plaatsvinden, maar door de maatregelen na de persconferentie van vanavond waarschijnlijk niet doorgaat.

Beau
Lees ook:
Beau van Erven Dorens niet bang voor concurrerende talkshows

''Iedereen is hier veilig getest. Iedereen zit hier in een bubbel'', vertelt Beau nadrukkelijk aan het begin van de uitzending. De kijkers namen geen genoegen met deze uitspraak, want op Twitter ging het los. Verontwaardigde reacties als: 'Bar BEAU gewoon open, terwijl horeca krepeert' en 'Ik kan er niet naar kijken. Kroegen zijn dicht en veel artiesten mogen niet zingen. Daar allemaal wel natuurlijk...'. Ook schreven mensen: 'Wat zouden horecaondernemers denken als ze dit zien?' en 'Mogen de kroegen al open?' 

Vermoedelijk is het Beau en zijn team niet ontgaan dat de kijkers verontwaardigd zijn, want na het reclameblok licht Beau zichzelf verder toe. ''Even voor de zekerheid. Ik kan me voorstellen dat er heel veel mensen thuis zitten en denken: jeetje, wat zitten die mensen allemaal ontzettend dicht bij elkaar. Ze zitten in een bubbel en ik ben in die bubbel gekomen. We zijn allemaal getest en iedereen is supergezond.'' De kijkers lijken ook van deze reactie niet op te kijken. 'Trieste reactie van Beau vind ik het', schrijft iemand. 'Wat een slap gelul', schrijft een ander. 

Vrienden
Lees ook:
Vrienden van Amstel moet mogelijk show grotendeels weggooien

RTL reageert hier als volgt op:

"De uitzending van gisteravond vond plaats in het decor van De Vrienden van Amstel LIVE waar Beau met zijn programma te gast was. Zoals in de uitzending is aangegeven zijn alle betrokkenen - gasten en de crew - getest en is het protocol voor de audiovisuele sector nageleefd."

Onlangs maakte Beau zich bij Linda de Mol ook niet zo geliefd. Zie er alles over in de video hieronder.

Beau betreurt ruzie met Linda de Mol om Weet Ik Veel

00:54