Ga naar de inhoud
Entertainment

Lucas & Steve noemen situatie Ahoy: 'Wrang symbool voor coronabeleid'

Het contrast is groot: in het lege Ahoy is een team van musici en crew hard bezig voorbereidingen te treffen voor een concert dat vrijwel zeker wordt gecanceld. Het kabinet laat vrijdagavond weten of de lockdown doorgaat. Tot die tijd zijn de producenten van 'De Vrienden van Amstel Live' verplicht hun podium op te bouwen, om aanspraak te kunnen maken op financiële coronasteun.

''Het is heel lastig de keuzes van de overheid te begrijpen''

"De bizarre situatie staat heel wrang symbool voor het cultuurbeleid in de coronacrisis", grimast Steve van het dj-duo Lucas & Steve, een van de artiesten bij De Vrienden van Amstel Live. "Zoveel professionals die maandenlang heel hard werken om een prachtige avond neer te zetten, waarvan iedereen weet dat het uiteindelijk toch niet doorgaat. Het is heel lastig de keuzes van de overheid in deze te begrijpen."

Talkshow
Lees ook:
Talkshow Beau gaat naar Rotterdam Ahoy met Vrienden van Amstel

Alle muzikanten hebben de afgelopen dagen ook voor het Vrienden-concert gerepeteerd, om klaar te staan als het evenement bij hoge uitzondering toch zou doorgaan: "Het is op een bepaalde manier ook wel gemoedelijk en gezellig. De podiumbouwers hebben lekker mee staan dansen toen we onze set speelden."

BLØF
Lees ook:
BLØF gaat concert in Rotterdam Ahoy livestreamen

Lucas & Steve maken er al bijna twee jaar het beste van, net zoals vele honderden Nederlandse artiesten. Het duo had in het najaar een paar optredens, maar de laatste gig is nu alweer twee maanden terug. "We zijn dit jaar maar met extra energie in de studio aan de slag gegaan", vertelt Lucas. "De workflow was geweldig: we hebben een album gemaakt en verschillende toffe projecten met andere dj's geïnitieerd. We blijven altijd positief. Maar het gemis van het podium en de mensen in de zaal is enorm."

Vrienden
Lees ook:
Vrienden van Amstel moet mogelijk show grotendeels weggooien

De dagen met de crew en andere artiesten in Ahoy voelden ook wel ouderwets vertrouwd, bekennen de mannen. "Iedereen zit in hetzelfde schuitje en geniet wel van het moment", vertelt Steve. "De berichten uit andere landen zijn hoopvol", vindt Lucas. "Er worden meer andere keuzes gemaakt in het beleid, er wordt meer nagedacht over de toekomst. Deze situatie duurt niet eeuwig: ergens aan het eind van de tunnel wacht weer een leven met optredens en festivals."

Evenementenbranche:
Lees ook:
Evenementenbranche: ''Te laat duidelijkheid voor Vrienden van Amstel''

Simon vindt onzekerheid Vrienden van Amstel 'niet te geloven'

00:55
Bron: ANP/RTL Boulevard