Entertainment

Nieuwe Scream-film opgedragen aan regisseur Wes Craven

13 januari 2022 17:20 Aangepast: 13 januari 2022 18:19
Scream Beeld © Paramount Pictures (via Universal)

Het vijfde deel in de succesvolle reeks 'Scream'-films is opgedragen aan regisseur Wes Craven. Dat melden Amerikaanse critici donderdag in hun recensies. Het eerbetoon is te zien aan het einde van de film, die dit weekend in de VS in première gaat.

Regisseur Wes Craven maakte tussen 1996 en 2011 de eerste vier delen. De filmmaker, ook bekend van A Nightmare on Elmstreet, overleed in 2015 aan de gevolgen van kanker. Het vijfde deel is gemaakt door de jonge regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett.

In Scream 5 keren veel acteurs uit de vorige delen terug, zoals Courteney Cox, David Arquette en Neve Campbell. De eerste reacties op de nieuwe Scream zijn buitengewoon lovend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Courteney Cox strikt Ed Sheeran voor hét Friends-dansje

De films spelen zich af in het fictieve plaatsje Woodsboro, waar met regelmaat moorden worden gepleegd. De dader draagt een masker dat is geïnspireerd op het beroemde schilderij De Schreeuw van Edvard Munch. Met het eerste deel uit 1996 zorgde de overleden regisseur voor een flinke, nieuwe impuls voor het wat ingedutte horrorgenre.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Courteney Cox kruipt weer in de hoofdrol Scream-reboot

Scream 5 zou in Nederland begin februari te zien moeten zijn, al hangt dat af van de besluiten die het nieuwe kabinet later deze week gaat nemen. Op dit moment zijn alle bioscopen in Nederland gedwongen gesloten.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore