Ga naar de inhoud
Entertainment

Emily in Paris uitgekeken? Déze korte series doen het ook goed

Only Murders in the Building Beeld © Craig Blankenhorn/ HULU

We zijn er allemaal wel schuldig aan: in één week alle seizoenen van jouw favoriete serie uitkijken. Zo duurt een aflevering van 'Emily in Paris' maar 20 minuten en vliegt de tijd zo om, toch? Maar geen zorgen, want er zijn genoeg hits die je ook in een rap tempo kan 'bingen'.

Sky Rojo - Netflix

Als je een fan bent van actiefilms én donkere humor, dan is dit de perfecte match. De makers van Money Heist hebben een Spaanstalige serie gecreëerd, waarbij drie prostituees op de vlucht slaan na een aanval op hun pooier Romeo. De drie meiden, Coral, Wendy en Gina, worden tijdens deze vlucht achtervolgd door handlangers van Romeo. En het vluchten gaat niet zonder slag of stoot.

Film
Lees ook:
Film ANNE+ binnenkort wereldwijd te streamen op Netflix

Only Murders in the Building - Disney+

De drie hoofdpersonages in deze serie, waaronder eentje gespeeld door de zangeres Selena Gomez, delen een opmerkelijke obsessie: ze zijn alledrie een groot fan van misdaad. Wanneer er een moord plaatsvindt in hun flatgebouw voelen ze zich dan ook meteen geroepen om deze zaak op te lossen. In hun eigen podcast lossen de drie musketiers deze 'misdaadpuzzel' op en komen ze achter de grote geheimen die zich in hun flatgebouw al die tijd verborgen hebben gehouden. Het doel van het trio? Zo snel mogelijk de moordenaar vinden, voordat het te laat is. 

Younger - Videoland

Na een scheiding zit de 40-jarige alleenstaande moeder Liza er helemaal doorheen. Ook haar zoektocht naar werk zit haar niet mee. Wanneer de alleenstaande moeder tijdens een avondje uit wordt verward met iemand van 26 maakt ze daar dan ook graag gebruik van. Liza besluit haar beste vriendin Maggie voor hulp in te schakelen, want de alleenstaande en gescheiden vrouw wil vanaf nu als twintiger door het leven. Haar beste vriendin helpt haar hierbij met behulp van een make-over. 

The Good Place - Netflix

In deze feel good-serie belandt de egoïstische Eleanor Shellstrop door een 'fout' in de hemel in plaats van in de hel. En zoals je je kan voorstellen is het in de hemel altijd zonnig en vrolijk. Eleanor geniet er volop van, maar voelt zich ergens ook schuldig. Ze realiseert zich al gauw dat ze vanwege haar egoïstische gedrag geen plek verdient in de hemel. Vastbesloten om te blijven, zit er voor Eleanor maar één ding op: een beter mens worden. 

Netflix-hit
Lees ook:
Netflix-hit Emily in Paris krijgt derde én vierde seizoen

Fleabag - Prime Video

Deze  komedie-serie gaat over een vrouw uit Londen die bekend staat onder de naam 'Fleabag'. Na het overlijden van zowel haar moeder als haar vriendin, probeert de vrouw zichzelf te helen en neemt daarbij niemands hulp aan. De worstelingen met haar familie, relatie en vrienden maken het haar ook niet bepaald makkelijk. Door haar glasharde en schaamteloos eerlijke uitspraken ontstaan er grappige scenario's in deze serie. Niet alleen is het scenario geschreven door Phoebe-Waller Bridge, maar Phoebe speelt ook de hoofdrol in haar eigen serie. 

Atlanta - Disney+

Atlanta is een van de topsteden voor jonge rappers die willen doorbreken. In deze serie leren we nieuwkomer Alfred Miles en zijn neef Earn kennen, die beiden deze droom delen. Maar in de tussentijd worstelen ze met racisme, relaties, armoede en ouderschap. Want als Earn het niet druk heeft met het managen van de carrière van zijn neef, brengt hij veel van zijn tijd door met beste vriendin Vanessa, die ook de moeder is van zijn dochter. Ondanks de heftige onderwerpen kent deze serie naast de nodige drama ook veel humor.

 

 

Squid
Lees ook:
Squid Game, move over! Dit is de nieuwe nummer 1-serie op Netflix

Ga er dus maar even goed voor zitten, je zult je in ieder geval niet snel vervelen!