Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers lyrisch over Bettina Holwerda in De Slimste Mens: 'Verademing'

Bettina Holwerda Beeld © NPO

In de laatste aflevering van 'De Slimste Mens' neemt 'uitdager' Bettina Holwerda (42) het op tegen regisseur Johan Nijenhuis (53) en theatermaker Steef de Jong (39). Kijkers van het programma zijn zeer te spreken over de deelname van de nuchtere actrice. Zo noemt iemand het 'een verademing' om keer niet een gast te hebben die 'hysterisch op de voorgrond' treedt.

''Hij is ook een beest hoor''

Bettina krijgt al snel de lachers op haar hand. Tijdens haar introductie wordt gesproken over haar rol in de musical Belle en het Beest. ''Op het toneel trouw jij met het beest, maar in het echt ben je getrouwd met Jim Bakkum'', zegt presentator Philip Freriks. ''Hij is ook een beest hoor'', reageert ze gevat.

Hoewel Bettina zich in de show ontpopt als publieksfavoriet, gaat het haar in het spel minder voor de wind. Johan, die al voor de vijfde dag op rij in de studio zit, komt als de slimste van de dag uit de bus met 380 punten. Dat betekent dat Bettina en Steef moeten strijden voor een plek in de volgende aflevering. Het scheelt niet veel, maar uiteindelijk weet Steef de winst te pakken en valt het doek voor Bettina. ''Ik vond het heel leuk'', reageert ze sportief.

Op Instagram laat de actrice weten genoten te hebben van haar deelname. 'Het was zó leuk om te doen en ik had het zó graag langer willen doen (ik had m’n roze outfits al klaar hangen) maar helaas', schrijft ze.

Bettina
lees ook:
Bettina Holwerda zei volmonding 'ja' tegen De Verraders

Fans van het programma zijn vol lof over Bettina. 'Wat een verademing, Bettina, niet hysterisch op de voorgrond tredend en weet ook nog eens wat', schrijft iemand bijvoorbeeld. Meer reacties lees je hieronder.

Bettina
lees ook:
Bettina Holwerda moe van vragen over leeftijdsverschil: 'Oninteressant'
Frank
lees ook:
Frank Heinen behaalt hoogste score ooit in De Slimste Mens

Maarten van Rossem onthult waarom hij altijd zwart draagt in De Slimste Mens

01:56

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore